Asculta „Fagul si Iedera”, noul single Pasărea Rock

Pasarea Rock
204 vizualizări

Supergrupul Pasărea Rock revine cu un nou single, Fagul și Iedera”, un cântec nou și, în același timp, vechi de când lumea, de când există dragostea pe pământ. Într-o vestimentație ethno-rock, balada Fagul și Iedera reia o temă tradițională, întâlnită în mitologie, dar și în marea literatură universală. O poveste de dragoste nefericită, supraomenească, îi transformă pe cei doi iubiți în două ființe care vor trăi de-a pururi îmbrățișate: un Fag și o Iederă.

Muzica semnată de Josef Kappl atrage și farmecă în mod firesc, de la prima audiție, iar rafinamentul componistic special îi poate provoca pe ascultători. Ovidiu Lipan Țăndărică se remarcă prin felul în care dezlănțuie și stăpânește o întreagă dantelărie de ritmuri, deopotrivă arhaice și moderne. Vocea lui Mircea Baniciu, puternică și duioasă, legată în memoria publicului de o mulțime de cântece de dragoste, explorează astăzi un teritoriu mitic și exprimă, cu un nemaiîntâlnit dramatism, ceea ce constituie, poate, cea mai frumoasă poveste de dragoste din istorie.

Sunteți invitați să îndrăgiți noul cântec și să vă împrieteniți cu muzica bună. În luna dragostei, sunteți așteptați să cântați alături de Pasărea Rock: „Fagule dragule… Iederă prietenă…”

Am știut ce mă așteaptă îndată ce am citit acest text deosebit de frumos al lui Florin Dumitrescu, și anume o muncă îndelungată și minuțioasă prin care să ajung să-i compun muzica, la nivelul și valoarea lui. Textul m-a impresionat nu numai prin frumusețea lui, ci și pentru că tratează cu multă dăruire și rafinament subiectul dragostei neîmplinite shakespeariene într-un context folcloric care mi-a ușurat orientarea inspirativă. Recunosc că nu mi-a fost ușor, dar iată că Pasărea Rock poate prezenta primul ei cântec de dragoste, chiar dacă deocamdată e doar dragostea dintre un Fag și o Iederă.” Josef Kappl


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*