Basistul Guns N’ Roses, Duff McKagan anunță al treilea album solo, Lighthouse

Duff McKagan
Duff McKagan

Duff McKagan a distribuit piesa Lighthouse, piesa de titlu de pe cel de-al treilea album solo, ce va fi lansat pe 20 octombrie. Albumul va fi disponibil în mai multe variante, inclusiv CD, CD de lux, casetă, vinil negru standard și viniluri de lux într-o multitudine de culori, fiecare cu litografii. Vor fi disponibile și versiuni semnate. 

Duff afirmă: „Se prăbușește… valurile care se ridică, căderea a tot ceea ce te înconjoară. Uneori viața ne azvârle și simțim dorința de confort. Un suflet care încearcă din toată puterea să găsească pacea și un centru de echilibru. Găsește un far. Eu am farul meu… care se învârte în întuneric cu căldura și promisiunea de a hrăni, iubi, râde și cu tot ce este adevărat. Nu vrei să fii farul meu, să-mi dai lumină și să mă aduci acasă?”

Timp de mai bine de 40 de ani, McKagan a fost o forță creativă de neoprit, colaborând cu o multitudine de trupe. Acum, cu mult așteptatul său album solo, Lighthouse, veteranul muzician se dovedește a fi, în inima lui, un cântăreț și compozitor talentat, cu autenticitate și înclinație spre introspecție.

În 2019, McKagan și-a deschis propriul studio de înregistrări, dându-i o oportunitate mult așteptată de a „explora în sfârșit melodiile pe care poate le-am scris cu o seară înainte sau unele dintre acele riff-uri vechi, scrise cu ani în urmă. Aceasta este o mare problemă pentru mine.” Și-a petrecut o mare parte din următorii doi ani lucrând cu producătorul/colaboratorul Martin Feveyear, creând o serie de melodii noi, extrem de personale.

Lighthouse marchează acum prima colecție full-length, născută în studioul lui McKagan. Piese precum Hope (cu Slash) și I Just Don’t Know (cu Jerry Cantrell) îl văd pe McKagan dezvăluind mai mult din spiritul său artistic decât oricând înainte, îmbinând elementele acustice cu rock ‘n’ roll dur pentru a ateriza în punctul dulce dintre reflecţia care caută sufletul şi energia pură. Colecția de 11 melodii este evidențiată și mai mult de o interpretare suplimentară a piesei de titlu, Lighthouse (Reprise), la care contribuie nimeni altul decât Iggy Pop.

McKagan călătorește în prezent cu Guns N’ Roses, într-un turneu global epic.
Lighthouse track listing:
01. Lighthouse
02. Longfeather
03. Holy Water
04. I Saw God On 10th St
05. Fallen
06. Forgiveness
07. Just Another Shakedown
08. Fallen Ones
09. Hope (feat. Slash)
10. I Just Don’t Know (feat. Jerry Cantrell)
11. Lighthouse (Reprise) (feat. Iggy Pop)


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*