Beauty and the Beat (Tarja Turunen)/ 7.05.2013, Sala Palatului, Bucuresti

235 vizualizări

Ieri, 7 mai 2013, a avut loc la Sala Palatului din Bucuresti spectacolul „Beauty and the Beat”, avandu-i in rolul principal pe Tarja Turunen, Mike Terrana si pe instrumentistii din Orchestra Simfonica Bucuresti.

Initial, evenimentul a fost programat pentru 11 aprilie, dar din cauza unor probleme de sanatate ale solistei Tarja, concertul a fost amanat pentru 7 mai.

Este limpede ca publicul roman o iubeste din tot sufletul pe Tarja Turunen, intrucat s-a prezentat in numar mare la show. Au fost aproximativ 2500 de persoane care au avut ocazia sa o vada pe talentata regina a metalului finlandez intr-o alta ipostaza decat cea de voce rock.

Setlist-ul concertului a inclus foarte multe piese clasice, dar si cateva compozitii de-ale Tarjei, extrase de pe albumele solo ale acesteia, plus cateva coveruri. La Sala Palatului au rasunat pasaje din „Carmen”, „Concert pentru vioara si oboi”(Bach), „Barbierul din Sevilla”, „Galop Infernal” (Offenbach), dar si melodii ca „You Take My Breath Away” – cover Queen, precum si un medley Led Zeppelin.

Tarja cantat si piesele ei: „The Reign”, „I Walk Alone”, „Into The Sun”, care au fost intampinate cu urale de auditoriu, care s-a bucurat sa recunoasca melodiile. De alta, compozitiile Tarjei si coverurile dupa piese rock au avut cel mai mare succes la public.

Spectacolul „Beauty And The Beat” este un proiect interesant. Sa aduci pe aceeasi scena o solista de opera, un tobosar metal si o Orchestra Simfonica reprezinta o idee inedita. Cu toate acestea, exista si anumite riscuri.

De exemplu, Mike Terrana, care este un muzician desavarsit, a facut nota discordanta cu Orchestra Simfonica Bucuresti care, pe tot parcursul concertului, exceptand cateva melodii, a parut depasita de situatie. Sonorizarea nu a fost stralucita, acest lucru devenind evident de la primele batai ale lui Terrana.

Suntem convinsi ca OSB este formata din instrumentisti foarte buni, dar acestia pur si simplu nu au stralucit la prestatia din seara de 7 mai. Au cantat incet, speriati si izolati de revolutia care se intampla la doar cativa pasi de ei. In timpul pieselor fara Tarja, Terrana parea mai degraba un one-man-show decat membrul unui grup format din Orchestra si tobosarul rebel.

Comunicarea dintre Orchestra si cele doua staruri – Tarja si Mike – a fost deficitara, iar chimia aproape 0. Noroc cu artista care emana foarte multa caldura si, prin asta, a mai dres lucrurile. In ciuda faptului ca Tarja era inca bolnava, prestatia acesteia a fost ireprosabila. Ea canta atat de corect incat ai deseori impresia ca asculti un disc, si nu un om din carne si oase.

Spre deosebire de alte dati, Tarja nu a imbracat decat doua tinute – ambele sobre si destul de protocolare. Cantareata nu a pierdut ocazia de a spune cat de mult iubeste publicul din Romania. Ea si-a cerut de foarte multe ori scuze pentru ca a trebuit sa amane concertul pentru data de 7 mai si si-a exprimat speranta ca publicul o va ierta. Evident ca asa s-a intamplat!

Ea a dat si o veste buna si anume aceea ca in luna octombrie a anului 2014 se va intoarce la Bucuresti impreuna cu formatia sa, pentru un nou concert. Vestea vine ca o surpriza intrucat gig-ul din 2012 al artistei a fost promovat drept ultimul pentru o perioada de cel putin 5 ani. Se pare ca Tarja si formatia sa s-au razgandit si pun la cale un nou album. Ce imprevizibili sunt artistii acestia!

Concertul nu a fost tocmai cel mai reusit, chiar daca solista a cantat fara greseala. Nici Mike nu s-a lasat mai prejos si a inveselit publicul cu atitudinea sa glumeata. De alta, el si-a surprins fanii cu prestatia piesei „Fly Me To The Moon”, un cover dupa Frank Sinatra. Locul sau la tobe a fost luat de Tarja insasi, care s-a descurcat de minune.

Ulterior, Mike a infulecat niste lalele, deghizat fiind intr-un Mozart care si-a pierdut mintile. Auditoriul a gustat glumele muzicianului si a ras pe saturate.

Poate ca daca Orchestra s-ar fi manifestat cu mai mult entuziasm si nu ar fi cantat atat de plat si de fara suflet, spectacolul ar fi avut mai multe de oferit fanilor. In ciuda acestui lucru, a fost placut sa ii revedem pe Tarja si Mike, cel din urma in forma maxima si mai „bataus” ca niciodata.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*