Cand concertele se termina prost: cele mai mari tragedii de la evenimente live

La concertele rock se intampla tot felul de lucruri – unele distractive, altele de-a dreptul tragice.

In acest material vom vorbi despre cele din urma.

Chiar daca uneori au loc asemenea nenorociri, un concert rock nu este cu nimic mai periculos decat orice alta iesire.

Doar ca, din cand in cand, au loc evenimente nefaste. Uneori, soarta pur si simplu nu este de partea oamenilor.

Moartea lui Dimebag Darrell

Nathan Gale a fost atat de zdruncinat de destramarea formatiei Pantera incat a hotarat sa se razbune pe „Dimebag” Darryl Abbott, chitaristul si fonatorul grupului. Acesta se afla pe scena alaturi de proiectul sau secundar, Damageplan, din care facea parte si fratele sau Vinnie Paul Abbott, ex-tobosarul Panterei.  Nathan a sarit pe scena si l-a impuscat in cap de trei ori pe Dimebag, apoi a mai ranit 10 oameni. Data de 8 decembrie 2004 ramane una dintre cele mai negre pentru metal.

In moarte clinica la un concert Korn

Concertul din cadrul turneului pentru albumul „Family Values” al celor de la Korn a avut loc o tragedie. Un fan a fost izbit cu capul de asfalt de catre unul dintre mosherii beti. Se pare ca barbatul ii rugase pe participanti sa aiba grija sa nu o raneasca pe iubita sa gravida. Politia a declansat o ancheta considerand incidentul o crima.

The Who la Riverfront Cliseum, Cincinnati

Pe data de 3 decembrie 1979, 11 oameni au murit si alti 26 au fost raniti din cauza dorintei de a-i vedea live pe The Who. Oamenii au confundat probele de sunet cu inceputul concertului si au fortat intrarea, strivind 11 persoane si calcand in picioare alte 26. Formatiei nu i s-a comunicat grozavia decat dupa concert pentru ca muzicienii sa nu anuleze evenimentul.

Pearl Jam, anulare de turneu dupa incident

Pe 30 iunie 2000, in timpul gigului de la Festivalul Roskilde, noua oameni au murit la un concert Pearl Jam dupa ce multimea s-a repezit spre scena. Crowdsurferii au cazut in spatiile libere iar mai multi oameni au fost calcati in picioare. Chiar daca trupa a rugat publicul sa se indeparteze, acesta nu a ascultat. Ca urmare a aflarii vestii ca au avut loc decesele unor oameni nevinovati, formatia a anulat restul concertelor din acel leg al turneului.

Foc la concertul Great White

In 2003, 100 de oameni au murit si 230 au fost raniti la un concert din clubul „Station”, din West Warwick, de pe 20 februarie. Printre morti s-a aflat si Ty Longley, chitaristul trupei, dar si MC-ul concertului.

Incindentele de la Altamont

In 1969 a avut loc celebrul – si infamul – festival Altamont, organizat de membrii Rolling Stones. La eveniment mai cantau Carlos Santana si Jefferson Airplane, printre altii. La festival s-au inregistrat 4 decese – o crima (ulterior dovedita a fi in autoaparare), un inec si doi oameni calcati de masina.

Concertul Callejeros din Buenos Aires

Formatia latino-americana oferea un concert pe data de 13 decembrie 2004, cand cineva din public a creat o flacara din cauza careia a luat foc…tavanul. 194 de oameni au fost ucisi si 714 raniti. Membrii formatiei au facut 11 ani de puscarie ca urmare a incidentului.

Concertul Beside din Bandung

Formatia indoneziana a oferit un concert pe 9 februarie 2008. 10 fani au fost striviti pana la moarte din cauza suprapopularii locatiei, care putea gazdui maxim 700 de oameni, cand la eveniment au participat peste 1500.

Pukkelpop 2011

Editia din 2011 a festivalului a fost una tragica. Pe 18 august o scena s-a prabusit din cauza ploii ucigand 4 oameni si ranind alti 70. Evenimentul a fost anulat.

Woodstock 1999

Trecute erau vremurile cand Woodstock-ul promova linistea, pacea si stilul de viata hippie. La editia din 1999 a evenimentului, o femeie care facea crowdsurfing a fost violata in grup iar alte zeci de participante au fost abuzate sexual.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*