Ce surprize pregătește Jason Hook, fostul chitarist Five Finger Death Punch?

Fostul chitarist Five Finger Death Punch, Jason Hook, trage puțin cortina, lăsând fanii să tragă cu ochiul la noul său proiect, Hook.

Pe 19 decembrie, Jason a postat pe Instagram câteva videoclipuri de la studioul de înregistrări unde a lucrat la noul său material. El a inclus următoarul mesaj: „Sneak Peek. Iată o mică demonstrație pentru ce urmează în 2023. De asemenea, după cum am explicat, Hook nu va cânta pe @shiprocked, dar voi fi în continuare acolo, cântând acorduri cu prietenii mei… ne vedem pe barcă ~H00K #2023 #newmusic @5fdp_norwegianknuckleheads”.

Hook ar fi trebuit să-și facă debutul live în croaziera ShipRocked de anul viitor. Dar și-a anulat apariția, pentru a se concentra pe terminarea primului LP.

În octombrie 2021, Hook a vorbit despre noul său proiect pentru care a scris muzică ultimii trei ani. El a spus: „Asta a fost singura agendă pe care am avut-o, într-adevăr, de când am plecat de la Death Punch. M-am apucat direct să scriu piese. Am 30, 35 de piese. Unde mă blochez este alegerea vocalistului potrivit. Oamenii din echipa mea au spus: „Nu te grăbi să  alegi vocalistul. Asigură-te că găsești tipul potrivit.” Și sunt de acord cu asta, pentru că este într-adevăr elementul de a construiește sau distruge. Deci, aceasta este prioritatea maximă în acest moment.”

El a continuat: „Mi-am făcut treaba. Am tot materialul pregătit; unele sunt melodii finalizate, altele sunt doar muzică. Dar chiar îmi doresc să găsesc un co-scriitor, un partener, pe cineva cu care să am acea chimie. Să fim amândoi pe aceeași pagină din punct de vedere muzical. Am studioul. Acesta este singurul element care lipsește.”

Întrebat ce fel de cântăreț caută, Hook a spus atunci: „Îmi place muzica grea, dar îmi place și muzica melodică. Și cred că acesta este unul dintre lucrurile la care vocalistul Five Finger Death Punch, Ivan Moody a fost fantastic. Își valorifică versurile, poate cânta foarte bine și poate deveni heavy, dar încă poți descifra despre ce vorbește. Poți urmări povestea. Nu este genul acela gutural. Poți înțeleg cu adevărat ce spune chiar și atunci când cântă cu vocea lui heavy. Și vocaliști ca Ivan Moody nu cresc în copaci (râde), este greu de găsit unul de talia lui.

„Îmi plac tipi ca Dave Grohl”, a adăugat el. „Cu siguranță îmi place Corey Taylor. Întotdeauna mi-a plăcut vocea lui Adam Gontier, din Three Days Grace, puterea și seriozitatea vocii lui. Dar, cel mai important, caut pe cineva care are ceva mai presus și dincolo de tot ce am încercat. Ceva care sa fie magic. Există o mulțime de băieți buni, cu siguranță i-am avut alături în studio. Dar caut ceva care să fie magic, nu doar bun.”

Hook a continuat spunând că nu a încercat să lanseze pur și simplu o altă versiune a fostei sale trupe. „Nu caut neapărat să recreez Five Finger Death Punch”, a spus el. „Acea trupă este o anomalie și cred că ar fi o prostie să încerc să o clonez. Muzica va avea sunete familiare și elemente ce sună în acel stil. Dar asta doar pentru că m-am implicat destul de mult în a scrie muzica respectivă. Este inevitabil să aibă ceva în comun, ceva familiar. Dar în ceea ce privește vocalistul, este ca atunci când Tom Morello l-a găsit pe Chris Cornell, ai doi tipi care sunt extrem de buni. la cazul lor; era destinat să reușească. Când Eddie Van Halen l-a avut pe Sammy Hagar, au fost foarte norocoși, pentru că a funcționat. Dar când l-au luat pe Gary Cherone, nu prea.”

În octombrie 2020, Five Finger Death Punch a confirmat că s-a despărțit oficial de Hook cu opt luni mai devreme în timpul turneului european sold out al trupei. El a fost înlocuit atunci cu renumitul virtuoz britanic Andy James, care a debutat pe înregistrările la Broken World. Piesa a fost inclusă în a doua parte a colecției de hituri A Decade Of Destruction Volume 2.

După recuperarea după intervenția chirurgicală de urgență a vezicii biliare la sfârșitul anului 2019, Hook a trebuit să plece la jumătatea turneului Five Finger Death Punch din Europa, pentru a rezolva complicațiile ulterioare.

Jason se alăturase trupei Five Finger Death Punch în 2009. El a spus despre ieșirea sa din trupă: „În ceea ce privește motivul pentru care plec… ei bine, chiar nu există doar unul. Am fost în trupe toată viața mea și simt că am făcut tot ce am putut aici. Este timpul să predau ștafeta și să trec la noi provocări.”

 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*