Cele mai asteptate 10 albume romanesti din 2015

955 vizualizări

Este greu sa credem ca in Romania nu exista o miscare puternica de underground. Unita, dezbinata, asa cum o fi, ea a reusit sa nasca o multime de formatii talentate care pot interpreta in multe alte tari. De multe ori se pune problema existentei formatiilor mult mai bune ca „afara”, dar ele nu reusesc sa treaca unele bariere.

2015 se va dovedi un an bogat din punct de vedere al albumelor lansate. Va prezentam mai jos zece albume pe care le asteptam cu mult drag.

Voi ce albume asteptati cel mai mult la noi din tara?

Disclaimer: Cu siguranta exista un numar mult mai mare de albume care vor aparea in 2015! Asteptam sugestii pentru completarea listei!

Diamonds Are Forever

Diamonds Are Forever a anuntat, in numeroase ocazii, ca va lansa albumul de debut. Desi trupa a mai lansat cateva EP-uri, un album full-length il consideram ca fiind o ambitie ce poate fi indeplinita.

Intr-un interviu pentru Maximum Rock, chitaristul Andrei Aron a declarat: „2015 vine cu primul album full length Diamonds Are Forever. Eu sper sa fie chiar in prima jumatate a anului, asa ca fiti cu ochii in patru. Va fi probabil materialul care ne va caracteriza in totalitate, pentru ca este primul material 100% realizat in formula actuala a formatiei, poate de aceea si noi il asteptam atat de mult”.

Sunset In The 12th House – Mosaic

Pentru cei care nu stiu, Sunset In The 12th House este un proiect din care fac parte de Edmond Karban (Hupogrammos), Sol Faur, Sergio Ponti (acestia fiind, totodata, membri ai Dordeduh) si Mihai Moldoveanu. Formatia a semnat un contract cu cei de la Prophecy Production si vor lansa albumul de debut, intitulat „Mosaic”, la inceputul anului 2015.

Crimena

Craiovenii de la Crimena si-au facut aparitia in underground destul de recent, insa au demonstrat ca vor avea un viitor stralucitor. Detalii multe nu sunt. Intr-un interviu pentru Maximum Rock, Radu, unul dintre membrii formatiei, a declarat: „Anul viitor cu siguranta vom avea albumul. Pana acum am fost in teste, am inregistrat prin diferite metode si in diferite locuri pentru a fi siguri ca facem tot posibilul sa scoatem ceva de calitate. Deja am inceput sa inregistram instrumente si prin prima parte a anului ce urmeaza vom scoate primul videoclip si posibil un EP”.

Negura Bunget – Tau

Timisorenii de la Negura Bunget vor lansa in data de 27 februarie 2015 noul lor album, „Tau”. Este primul album lansat dupa perioada marilor plecari din trupa dar si primul album din „Transilvanian Trilogy”. Noul material are invitati de seama: Sakis Tolis (Rotting Christ), Rune Erikson (ex-Mayhem), Bean MC (Subcarpati) sau Alexandra Hristov. Titlul albumului, Tau, are mai multe intelesuri, pe de o parte se adreseaza omului, iar pe de alta parte reprezinta un ochi de apa din inaltimea muntelui, care cel mai adesea desi pare marunt, e extraordinar de adanc. Albumul poate fi deja pre-comandat, atat de la casa de discuri, cat si prin intermediul formatiei.

Descrierea albumului este urmatoarea: „Impreuna cu ‘Tau’, pionierii de la Negura Bunget nu ne pun in fata succesorul lui „Varstele Pamantului” (2010), ci ne prezinta primul album lansat via Lupus Lounge/Prophecy Productions cu material nou. „Tau” marcheaza inceputul ambitiosului proiect, „Transilvanian Trilogy”, un tribut sonic si vizual pentru tara de bastina a formatiei. In timp ce prima parte prezinta piesajele Romaniei, partea a doua si a treia va descrie omul si traditile sale, dar si elementele spirituale din jurul sau”.

Breathelast – „All Of This Amounts To Exactly Nothing, Until You Throw It All Away”

Breathelast, prin vocea sa, Mihai Andrei, ne-a anuntat ca in anul 2015 urmeaza sa ascultam albumul de debut, care se va numi „All Of This Amounts To Exactly Nothing, Until You Throw It All Away”. Formatia este o forta a underground-ului autohton, dovada fiind campaniile de promovare originale cu care a venit.

Deliver The God

Desi activitatea concertistica a trupei Deliver The God a luat sfarsit in data de 3 octombrie 2014, dupa 6 ani, aceasta a intrat in studio in luna decembrie pentru inregistrarea unui album full-length, care va contine 10 piese, videoclipul piesei „Under The Wings Of Our Wicked Sun”, plus o alta surpriza. Albumul va fi lansat in vara anului urmator.

Dordeduh

Dupa ce a lansat „Dardeduh„, formatia este considerata una dintre cele mai promitatoare trupe la momentul actual. Vestea lansarii unui nou album a venit odata cu concertul trupei din cadrul festivalului Rockstadt Extreme Fest, acolo unde Hupogrammos a declarat ca poate vom auzi noile piese la sfarsitul lui 2015 sau la inceputul lui 2016. Personal, imi doresc cat mai repede.

Negative Core Project

Negative Core Project este o revelatie a scenei metal bucurestene. Trupa a lansat in 2012 albumul de debut, „Spread The Disease”, si urmeaza ca in 2015 sa lanseze un album nou.

Dirty Shirt – Dirtylicious

Formatia DIRTY SHIRT a avut un an exceptional, in care a inregistrat succes dupa succes. Trupa a castigat locul 2 la concursul Wacken Metal Battle, a terminat un turneu european masiv si se munceste fara oprire la viitorul disc, „Dirtylicious”, follow-up-ul lui „Freak Show”.

Chitaristul Dan Petean a declarat pentru Maximum Rock: „Noul album va fi unul cu foarte multe influente folclorice romanesti. O sa fie cel putin interesant. Munca merge incet datorita faptului ca productia este mare (multi instrumentisti implicati) si nu stam toti in acelasi oras sau in aceasi tara. Dar merge bine, s-au inregistrat instrumentele folclorice si tobele pana in momentul de fata si suna demential. Parerea mea? O sa fie cel mai tare album metal scos in Romania”.

The Boy Who Cried Wolf – Bellicose

Nu putem sa uitam de supergrupul bucurestean, The Boy Who Cried Wolf. Dupa ce a lansat EP-ul de debut, trupa urmeaza sa lanseze un album, intitulat „Bellicose”. Inregistrarile sunt in toi, asteptam vesti noi!


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*