Cele mai ciudate nume de formatii romanesti

Credeati ca doar formatiile din strainatate au nume ciudate? Ei bine, v-ati inselat. Si in Romania exista o multime de trupe a caror denumire scapa regulilor logicii.

Ne-am decis sa facem o incursiune pe taramnul numelor bizare de trupe si sa vi le prezentam pe cele mai ostentative.

Deseori, un asemenea nume poate face mai multe pentru o trupa decat o echipa de PR. Nu a fost cazul grupurilor de mai jos, dar ceea ce vrem sa spunem este ca formatiile nu trebuie criticate pentru alegerea lor.

Iti trebuie curaj si nebunie ca sa iti oferi o astfel de „titulatura”. Pana la urma, orice lucru care nu te lasa indiferent are potentialul de a transmite un mesaj.

Grohot Vomil

A fost o formatie de grindcore din Zalau, intemeiata in 2003. Trupa a avut un demo numit „Extreme Vomit Resolution”. Asemenea celor mai multe formatii din aceasta zona muzicala, numele a fost ales in asa fel incat sa starneasca reactii viscerale.

Coaie pe Zacusca

Lasa imaginea aceea sa-si faca un culcus cald in mintea ta, apoi treci peste. Coaie pe Zacusca este proiectul lui „Poet of the Tragedies”, geniul intunecat din spatele conceptului CPZ. Stilul abordat de „trupa” se numeste „Rahovian Black Metal”, iar albumul de debut „May the God Zacusculos Shit Upon Your Path”.

Boratorii

BORATORII – .Amorul Profan

Formatia este condusa de frontmanul „Taranu’ Neofit” care caracterizeaza stilul grupului ca un „grindcore fara prejudecati”.

Nuka Kuka

A fost o formatie timisoreana care a sustinut un concert in cadrul Festivalului „Independent Voices #1” care a avut loc in 2004. Numele cam vorbeste de la sine. Sau tace. Habar n-avem ce inseamna.

Secator

Inca o trupa din zona death/grind care s-a format in 2004 si s-a destramat foarte repede. Formatia provine din Constanta.

Leprosy Abscess

Frontmanul acesteia are o porecla sugestiva – „Shit Grinder”. Trupa a luat nastere la inceputul anilor 2000 si merge tot in directia death/grind. Locul de origine: Brasov.

Hoyt

O trupa de black-metal autohton care a lansat in 2011 un album numit „Nighthymns”.

Clitgore

Trupa clujeana a lansat in 2010 EP-ul „Stories of a Bloody Clit”. Cred ca stim cu totii la ce se refera. Stilul: „Erotic-Gore”.

Putrefaction

Exista atat de multe formatii cu acest nume in lume, dar a existat si una de death/grindcore in Romania. Demo-ul acestui grup s-a numit „Descending Purity”.

Molozpuroi

Formatia a aparut in anii 90 si a beneficiat de un „feature” in revista „Rocker”.

Ura de dupa usa

Este o formatie din Zarnesti care canta in stilul hardcore metal. S-au nascut in 1992 si au inregistrat un album numit „Respinsi de Societate”, dar acesta nu a mai fost editat. In 2011 formatia a mai avut ceva activitate (concerte la Brasov, Bucuresti si Cluj) si chiar a promis un nou disc.

Epilepsy

A fost o formatie din Cluj-Napoca, adepta a metalului extrem.

Purulente Uretre

Considerata prima formatie care a abordat grindcore-ul in Romania, Purulente Uretre, formata din Claudiu, Robert si Hannibal, a luat nastere in 1999 si s-a facut rapid remarcata prin niste versuri explicite („violenta belire a capului de penis”, anyone).

Grumaz

A existat o formatie suceveana prin anii 80 care folosea tot felul de invective stranii in versuri. 

Mai stii si alte formatii cu nume ciudate?


1 Comment on Cele mai ciudate nume de formatii romanesti

  1. Grumaz a fost din Bacau, din cate imi amintesc, de la o emisiune a lui Lenti Chiriac, pe vremea aceea, la Radio Bucuresti Programul 3 FM. Caut ceva urme, s-au pierdut, nici macar piesa „Grumaz” nu e de gasit.

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*