Celelalte Cuvinte, despre festivalul Top T Buzău

Comunicat de presa:

Cel mai vechi festival de muzica rock din Romania se intoarce in perioada 15 – 16 septembrie cu o noua editie care va avea loc la After City din Buzau. Si pentru ca in cele doua zile de festival vor putea fi ascultate atat trupe care au crescut cu Top T, dar si formatii noi pe scena romaneasca, astazi va prezentam un scurt interviu cu Calin Pop, solistul si chitaristul trupei CELELALTE CUVINTE, despre ce inseamna acest festival pentru ei.

Cum si cand ati auzit de Top T? Ati mai fost prezenti la festivalul Top T ? Aveti vreo amintire anume?

Am auzit, evident. In perioada comunista, tot ce se intampla in rock, avand o tenta de conspirativ chiar, ajungea la urechile noastre. Am auzit si de Top T si am si fost prezenti acolo inca din vremurile comuniste. Avem multe amintiri, dintre care cea mai tare e cea cand cautam gara sa luam trenul dupa festival, dar am fost condusi pe un drum gresit, iesind efectiv din oras pe jos cu tot cu instrumente si bagaje. Cand am realizat acest lucru, ne aflam deja in camp si vedeam cum trenul nostru pleaca.

Ce credeti ca inseamna Top T in istoria sau evolutia scenei rock din Romania? Aveti ceva sa transmiteti publicului sau organizatorilor?

Se stie ca era si inca este grea si acum organizarea unui festival rock care sa se desfasoare in mod regulat. In trecut, acesta reprezenta o bucurie pana si pentru participanti, nu numai pentru public, pentru ca se puteau intalni, socializa si evolua pe scena acestui festival. Consider ca acest festival a fost si a ramas cea mai importanta miscare care a stimulat si format artisti care canta si in prezent, este festivalul-simbol al rezistentei prin rock.

Cum ati vedea un format nou al festivalului Top T din 2018?

Combinat – atat cu trupe realizate si consacrate prin intermediul lui, cat si cu trupe tinere care sa fie stimulate de cele din urma si sa stimuleze pe urmatoarele la randul lor.

Cum apreciati scena rock din Romania? Ce nume vi se par atractive momentan pe scena rock autohtona?

Scena rock romaneasca este, ca de obicei, destul de slaba. In domeniul pregatirii tehnicilor instrumentale s-a progresat mult, dar sectorul creatie si originalitate este in urma. Totusi, sunt cateva (nu multe) trupe rock autohtone atractive ale caror nume, din motive de a nu se crea dispute, nu le voi pomeni.

Care sunt sansele rock-ului la radio, tv, presa online? Ce lipseste?

In tara asta lipseste, in primul rand, un lucru important ce tine de educatie, si anume politica de respectare a valorilor proprii (si asta nu numai in muzica rock). Avand in vedere si acest motiv, dar si cel comercial, posturile private de radio si televiziune nu dau si nu vor difuza acest gen de muzica.  Posturile de stat la emisiunile cu caracter cultural se ocupa doar partial de acest aspect. In presa e aceeasi situatie. Rock-ul iese in atentie (ca si alte genuri) doar in cazuri de scandal, certuri, procese, subiect ce face deliciul presei comerciale majoritare care cauta sa gaseasca „enoriasi” cat mai multi prin subiecte de acest gen.

Ce parere aveti despre trupele „tribute”?

Chiar daca este clar ca este mai importanta creatia si originalitatea in actul artistic de pe scena decat cantarea de cover-uri sau constituirea unor trupe tribute, cred, totusi, ca nu e simplu sa faci ceea ce fac aceste trupe. Evident, succesul pare garantat, dar trebuie acel feeling, care sa fie atat interpretat, cat si simtit in mod sincer ca trupa originala. In concluzie, nu e un lucru simplu, si e bine ca exista aproape orice legat de muzica rock.

Cum stati cu piesele noi?

Destul de bine. Am inceput anul acesta sa inregistram incet-incet piese noi in propriul nostru studio din Oradea. Cateva s-au si prezentat live. Anul viitor va marca, probabil, al zecelea album de studio al trupei.

Line-up-ul Top T 2017 este format din:TAINE, TROOPER, DIRTY SHIRT, CELELALTE CUVINTE, alaturi de doua trupe laureate in anii ’80, SURVOLAJ si TRANS-EXPRES si de 6 formatii tinere si in ascensiune selectate de organizatori: AM FOST LA MUNTE SI MI-A PLACUT, E-AN-NA, WHITE WALLS, ARASHAI, BLACKSHEEP, HTETHTHEMETH

Biletele si abonamentele se pot procura la preturile de 60 lei/seara si 100 lei abonament/2 seri online exclusiv la http://www.ambilet.ro si fizic la Libraria Faust (Piata Dacia Buzau). Primele 200 de abonamente si bilete cumparate de la Libraria Faust beneficiaza de bonusuri.

 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*