Chitarista lui Michael Jackson, basistul lui Steve Vai si bateristul lui Frank Zappa, in concert la Bucuresti

509 vizualizări

Jennifer Batten, Stuart Hamm si Chad Wackerman au pus bazele unui supergrup care va sustine un turneu European, cu o oprire la Bucuresti. Concertul va avea loc pe data de 26 martie 2015 in Club Tribute si este primul eveniment din seria Music Masters Live.

Desi in anii ‘80 Liga I a chitaristilor-viteza era dominata de barbati, totusi o femeie a reusit sa-si faca loc printre ei. Absolventa a prestigiosului GIT (Guitar Institute of Technology) Jennifer Batten a facut parte din mai multe trupe si a fost remarcata de muzicienii timpului, insa marea sa reusita a reprezentat-o cooptarea (dintre peste 100 chitaristi prezenti la casting) in trupa de acompaniament a Regelui Pop – Michael Jackson – pentru turneul Bad. Profesionalismul sau i-a asigurat continuitatea in aceasta pozitie pentru inca doua turnee: Dangerous si HIStory. Celor 10 ani de colaborare cu Michael Jackson i-au urmat 3 ani alaturi de Jeff Beck alaturi de care a fost in turnee si a inregistrat doua albume. In cariera ei solo, Jenniffer a lansat 3 albume si a scris doua carti de muzica.

Prin opera sa inovativa ca si artist solo ca si prin contributiile in calitate de colaborator al lui Joe Satriani si Steve Vai, Stuart Hamm s-a impus ferm drept unul dintre cei mai influenti bassisti electrici din ultima jumatate de secol. Extinzand functia non-traditionala a bass-ului electric revolutionata in prealabil de Jaco Pastorius si Stanley Clarke in anii ‘70, Hamm a contribuit la reformularea conceptului contemporan de instrument neacompaniat prin utilizarea tehnicilor de tapping si slapping polifonic folosind ambele maini. Hamm a fost totodata primul bassist care a creat propriul Signature Model Electric Bass cu Fender dar si sunete si echipamente pentru branduri ca Hartke, Warwick, Zoom si Korg. A lansat sase albume aclamate de critici si a primit de mai multe ori titlul de “Cel mai bun bassist de rock” respective “Cel mai bun bassist de jazz” din partea multor publicatii de specialitate.

Un extrem de dotat baterist de jazz si rock, cariera lui Chad Wackerman a inceput in 1978. Prima realizare de exceptie a fost colaborarea timp de 7 ani cu Frank Zappa, alaturi de care a facut turnee in Europa si USA si a inregistrat 26 albume. De atunci a mai colaborat (aparand si pe albumele lor) cu artisti renumiti ca Barbra Streisand, Steve Vai, Andy Summers, Men At Work, Dweezil Zappa, John Patitucci si altii. A lansat patru CD-uri proprii si un DVD cu recenzii de exceptie din partea criticilor.

In premiera, acesti trei virtuozi ai instrumentelor personale au creat un nou proiect sub forma unui super grup sub titulatura Batten/Hamm/Wackerman care va sustine in primavara acestui an un prim turneu in Europa.

Concertul de la Bucuresti deschide seria Music Masters Live – reprezentata de evenimente ale caror protagonisti vor fi artisti de cel mai inalt calibru din rock, jazz sau muzica clasica, performeri care au atins cel mai inalt nivel de virtuozitate cu instrumentele lor.

Biletele se vor pune in vanzare incepand cu 14 ianuarie si au preturi intre 66 si 88 lei pana pe data de 25 martie (inclusiv).
Pe 26 martie (la intrarea in club) biletele vor avea preturi cuprinse intre 77 si 110 lei.

Acestea pot fi procurate din reteaua Eventim (magazinele Orange, Vodafone, Telekom, Domo, librariile Carturesti, Humanitas) si online pe www.eventim.ro

Concertul este organizat de Star Management sub egida Romanian Music Institute (RMI).

Star Management este o companie infiintata in anul 2004. De la infiintare, compania s-a axat pe proiecte inedite: a lansat primul site de booking online din Romania (ImpresarOnline), primul concurs privat de compozitie din Romania (Battle Of Songs), primul curs privat de Impresari Artisici si Organizatori de Spectacole. A coordonat promovarea unora dintre cele mai importante concerte internationale din Romania (Bon Jovi, Festivalul Sonisphere, Steve Vai, Patricia Kaas, Guns’N’Roses, prima editie Rock The City etc) si s-a ocupat de managementul si promovarea unor nume din prima liga a artistilor romani precum Sistem, Mandinga sau Holograf. Incepând din 2011, echipa Star Management a coordonat pentru Asociatia Star Education organizarea celui mai important turneu de festivaluri dedicate promovarii turismului istoric în România – „Pro Istoria Fest”.

Sursa: Comunicat de presa


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*