Coveruri rock & metal mai putin obisnuite

Internetul ne-a demonstrat ca fanii rock-ului si metal-ului nu stiu sa faca cover-uri ale pieselor preferate doar pe chitari electrice ori acustice, la bass sau la tobe. Lumea e plina de oameni talentati si cu imaginatie care au transpus piese clasice pe diferite instrumente inedite, conferindu-le astfel un sound fie aparte, fie amuzant. Mai jos v-am alcatuit o lista de coveruri rock si metal neobisnuite, dar care suna al naibii de bine:

Slayer – Raining Blood (Banjo)

Probabil hit-ul momentului in materie de cover-uri dubioase dar interesante, domnul Rob Scallon ne arata cat de catchy pot suna acordurile malefice din Raining Blood pe un banjo clasic.

Slayer – Seasons In The Abyss (Guitar Percussion)

Ramanem tot la Slayer unde Sam ne prezinta cum un mix de chitara acustica, percutie si o voce suava pot crea un cover foarte melodios cu un puternic iz dramatic.

Black Sabbath – Paranoid (Harp)

Cum se poate ca fondatorii doom metal-ului sa sune atat de divin pe o harpa?

Metallica – Master of Puppets (Flute)

Tot respectul pentru plamanii si pentru tehnica acestui om. Propun ca la urmatoarea colaborare Metallica cu diferiti artisti, sa-l invite pe acest baiat ca sigur va iesi o treaba mai mult decat interesanta.

Lamb of God – Redneck (Acoustic Kitchen cover)

Cum poti sa redai mai bine brutalitatea Lamb of God decat printr-o chitara acustica vechen, un contrabass rupt, niste oale de bucatarie si un walkie-talkie? Death metal at its finest!

Iron Maiden – The Trooper (Saxophone)

Saxofonul l-am asociat mereu cu sonoritatile jazz si blues in cadrul carora este un element cheie, un fel de vedeta care sta in umbra majoritatea recitalului dar care iese la un moment dat in lumina reflectoarelor si te lasa cu gura cascata. Tipul din videoclipul urmator a facut din saxofon un „Trooper” care poarta cu mandrie stindardul muzicii rock cantate chiar si pe instrumente mai putin caracteristice genului.

AC DC – Thunderstruck (Bagpipes)

AC DC interpretat la cimpoi este un must hear pentru fanii sound-ul celtic rock.

Pantera – Cowboys From Hell (Piano)

Daca celelalte piese prezentate pana acum mi-au parut ca si-au pierdut din sound-ul si din forta specifica datorita diferitelor abordari, Pantera interpretata la pian de catre tanara domnisoara imi transmite aceeasi energie si agresivitate. Respect pt geniul lui Dimebag si pentru transpunerea excelenta a tipei!

Guns n Roses – Sweet Child O’ Mine (Harmonica)

Muzicuta este un element regasit predominant in rock-ul clasic care este menit sa aduca un vibe country, cat mai american sound-ului. Prestatia muzicala a domnului din videoclip este buna, insa nu iese cu nimic din tipar…pana la solo! Sa te incumeti sa faci cel mai celebru solo a lui Slash pe muzicuta si sa-ti iasa atat de bine este o mare realizare!

Slayer – War Ensemble (Ukulele)

Incheiem apoteotic impreuna cu formatia cat si cu interpretul cu care am inceput aceasta lista. Va las sa savurati talentul si energia acestui om, iar daca mai cunoasteti alte asemenea coveruri, nu va sfiiti sa le impartasiti cu noi!


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*