Dirty Shirt a obtinut locul 2 la cel mai important concurs de rock din lume, Wacken Metal Battle

437 vizualizări

Editia aniversara a celui mai important concurs de rock din lume Wacken Metal Battle sa desfasurat intre 30 si 31 iulie in cadrul festivalului Wacken Open Air (Germania) si a reunit trupe din 30 de tari de pe intreg mapamondul. Romania a participat la acest concurs pentru al saselea an consecutiv si a fost reprezentata de trupa Dirty Shirt (Seini, Maramures). Reprezentantii Romaniei s-au clasat pe locul secund, aceasta reprezentand cea mai buna pozitionare a unei trupe din Romania in cadrul acestui concurs. Locul intai a fost atribuit reprezentantilor Spaniei, formatia In Mute. Urmatoarele locuri dupa Spania si Romania au fost ocupate in ordine de: Danemarca (Huldre), China (Evocation) si Suedia (Convivium). Dirty Shirt vor primi un cec in valoare de 4000 de euro oferiti de Wacken Foundation precum si echipamente muzicale din partea Markbass, DVMark, Randall, Paiste, etc.    

In prezent in concursul international sunt inscrise 42 de tari din care doar 30 participa anul acesta la finala internationala.

 

DIRTY SHIRT este una din cele mai active şi originale formatii rock din Romania, al carei stil unic rezulta din combinarea elementelor rock/metal cu influente din orizonturi muzicale foarte diverse: folclor romanesc, funk, electro, world music, etc…

FREAK SHOW, al treilea album de studio, produs in Los Angeles de Charles „Kallaghan” Massabo, a fost lansat in februarie 2013 şi s-a bucurat de un feedback foarte pozitiv atat din partea publicului (peste 33.000 de ascultari doar pe pagina BandCamp), cat şi din partea presei de specialitate din Romania şi strainatate (peste 50 de cronici de album), incluzand recenzii excelente in cele mai prestigioase reviste rock din Europa: Rock Hard Germania, Hard Rock Mag Franta, Rock Hard Slovacia (incluzand un interviu şi anunt pe coperta revistei), Metal Hammer Ungaria, W-Fenec Franta, Presto Franta, etc.

Albumul a fost promovat printr-un turneu in 2013 cu peste 40 de concerte in Romania, Franta, Belgia şi Germania, incluzand participari la festivalurile Peninsula, Maximum Rock Festival, Student Fest, PsychoSounds Fest, etc.

Sursa: Comunicat WOA Metal Battle Romania


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*