Dirty Shirt, feedback excepțional din partea publicului concertelor din cadrul turneului național

Formația DIRTY SHIRT a încheiat prima parte a turneului național. Ultimul concert a avut loc duminică, 10 mai, în Club Fashion din Sighet.

După o scurtă pauză, formația își va relua drumurile prin România, dând startul celui de-al doilea leg al turneului, care debutează în data de 13 mai, în Club Jazz & Blues din Târgu-Mureș.

Iată ce au declarat membrii Dirty Shirt după concertele susținute până acum. Acestea s-au bucurat de un feedback excepțional din partea publicului, care a avut parte de o producție de zile mari.

 

“Incredibil cât de repede a trecut prima parte a turneului Dirtylicious. Până în prezent, fără îndoială e cel mai bun turneu Dirty Shirt, din toate punctele de vedere. Transmitem sincere mulțumiri publicului numeros care a creat o ambianță excelentă, trupelor din deshidere și cluburilor care ne-au primit în cele mai bune condiții. Suntem nerăbdători să continuăm această aventură.”

Dirty Shirt Poza Turneu Romania 2

(Concertul Dirty Shirt de la Oradea. Sursa)
 

Între concertele din cea de-a doua parte a turneului național se numără prestații la Târgu-Mureș, Brașov, București, Cluj Napoca, Petroșani și Râșnov. Dirty Shirt va cânta la cele mai importante evenimente rock de anvergură din țară.

Este vorba despre Romanian Rock Meeting (București) alături de Blind Guardian (Germania), festivalul I Am The Rocker, alături de Dream Theater și mulți alții, deschiderea show-ului Godsmack de la București, precum și prestația de la Rockstadt Extreme Fest (Râșnov) alături de At The Gates și mulți alții.

Așa cum am mai anuntat, grupul a pregatit o productie speciala cu ocazia acestui turneu. Dirty Shirt este prima formatie autohtona care a obtinut sprijinul Wacken Foundation pentru turneu si va fi insotita de o echipă profesionista, incluzand tehnicieni din strainatate. De asemenea, marea majoritate a echipamentului va fi prezenta la toate concertele, ceea ce va permite inregistrarea audio multitrack si filmarea concertelor. Aceste filmari vor fi incluse intr-un viitor DVD.

Mai mult, in turneul din mai, trupa va canta in formula extinsa, in functie de concert, grupul fiind completat de mai multi muzicieni. Pe langa cei 7 membri, in versiune completa, incluzand synth-uri si chitare acustice, Dirty Shirt ii va avea mai mulți invitați care vor cânta la diverse instrumente tradiționale.

Unul dintre momentele cele mai importante din acest turneu va fi prestatia de la Romanian Rock Meeting, prin care formatia va lansa oficial discul la Bucuresti, printr-un concert special. Asa cum a anuntat, Dirty Shirt a pregatit o productie deosebita, la cele mai inalte standarde din domeniu, de care se va putea bucura publicul prezent la show-urile din turneu.

Momentan, datele turneului „Dirtylicious” sunt urmatoarele.

Miercuri 6 Mai – Hesh Experience, Baia Mare
Joi 7 Mai – Daos, Timisoara
Vineri 8 Mai – Moszkva, Oradea
Sambata 9 Mai – Zamfirescu, Satu Mare
Duminica 10 Mai – Club Fashion, Sighet

Miercuri 13 Mai –  Jazz & Blues Club, Tg. Mures
Joi 14 Mai – Rockstadt, Brasov
Vineri 15 Mai – Romanian Rock Meeting, Bucuresti
Sambata 16 Mai – The Shelter, Cluj Napoca
Sambata 26 Iunie – Special Guest la Godsmack, Bucuresti
3 – 4 Iulie – I AM THE ROCKER FESTIVAL, Bucuresti
17 – 19 Iulie – Barock Festival, Petrosani
Sambata 15 August – Rockstadt Extreme Fest, Rasnov

Info turneu

Formația Dirty Shirt a lansat pe data de 26 aprilie 2015 noul album „Dirtylicious”. Discul a fost unul dintre cele mai așteptate noi materiale metal și nu a dezamăgit.

Primele recenzii la material au apărut deja și au fost unanim pozitive. Feedback-ul fanilor a fost și el pe măsura așteptărilor trupei, care este încântată de succesul pe care îl are încă de pe acum „Dirtylicious”, considerat un disc de căpătâi în creația formației maramureșene.

Materialul poate fi comandat de la acest LINK, unde fanii pot sa și asculte integral albumul. Mai mult, „Dirtylicious” poate fi achiziționat și la concerte, prin poștă (45 de lei + taxe, prin mail cu datele personale la adresa info@dirty-shirt.com) sau de la sediul Promusic Events și Maximum Rock din București, strada Traian Demetrescu 9, sector 3.

Primele cronici de disc pot fi citite mai jos:

– Rockstadt.ro „E compus profi, e inregistrat profi, e gandit la fel de profi”.

– Stereo Beasts
„Ce se aude pe noul album este, într-adevăr, presărat cu pasaje catchy și super-dansabile de folclor balcanic (cu instrumente tradiționale – viori, clarinet, țambal și acordeon – asigurate de Transilvanian Folkcore Orchestra), dar toate structurate pe ritmuri metalice foarte groovy.”

– Definite Rock –„Dirtyliciuos” te plimbă abil de la folclor, la folk, metal și chiar progressive pe ici pe colo. Armonii vocale neașteptate, ritmuri de bătută, țipurituri și peste toate, chitările care sună, cum să spun, imens!”

Moshpit – „„Dirtylicious” e un album de colectie.”

Vice „Cea mai buna muzica romaneasca din aprilie 2015. Ascultă dacă: Te-ai născut cu vioara într-o mână și pălinca în cealaltă.”

„Veti vedea ca ‘Dirtylicious’ vi se va intipari in minte inca de la prima ascultare! Este un album puternic, unic, la care am muncit mult, in primul rand cu sufletul, pentru a ta tot ce avem mai bun. Daca v-au placut lansarile noastre precedente, suntem siguri ca veti indragi ‘Dirtylicious’. Probabil suna a cliseu, dar consideram ca e cel mai bun album Dirty Shirt”, au declarat membrii Dirty Shirt.

Noutatile nu se opresc aici deoarece grupul maramuresean prezinta un nou website, www.dirty-shirt.com, care poate fi accesat dupa link si de al carui design s-a ocupat Andrei Bosinceanu.

Tracklist „Dirtylicious”

Ciocârlia
Moneyocracy
Mental Csárdás
Maramu’
Balkanique
Dulce-i vinu’
Cobzar
Hoţii
Dirtylicious
My Art
Căluşarii

Afis Romanian Rock Meeting Mindcage Escape

Dirty Shirt a castigat premiul pentru „Best Rock Ambassador” la Metalhead Awards 2014 si „Best Metal Band” la Maximum Rock Awards 2014, prin votul publicului. De asemenea, formatia este endorser oficial Washburn si Randall.

 

Sursa: Comunicat de presa


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*