Doctor Midnight and The Mercy Cult – I declare (treason)

  DMTMC este un supergrup ce a luat fiinta in 2009 in Norvegia. Membrii acestei trupe sunt cunoscuti deja pentru activitatea lor in diverse formatii ce s-au bucurat de un mare succes de-alungul anilor. Experienta acumulata isi spune fara indoiala cuvantul iar din momentul in care apasam butonul „play” sunt introdusi direct intr-o stare foarte bine conturata pe care si-o propun artistii. Nu exista pauze sau momente de respiro; totul se desfasoara la un tempo alert. DMTMC este precum un utilaj greu ce este pus in functiune pe un santier.

  Ascultatorii nu se vor intalni cu multe piese memorabile dar exista cateva exceptii care raman intiparite inca de la prima ascultare. Printre acestea se numara „Blame is the game”, „Misconception”, „Glory (throw the axe)” sau „Revenge”. Sound-ul este unul nefinisat. Productia este in totala opozitie cu vocea lui Hank. Acest aspect face ca lucrurile sa fie cat se poate de interesante. Riff-urile grele si tonalitatile sumbre sunt caracteristice unei trupe de metal scandinave, insa imaginea auditiva de ansamblu este foarte originala. Tonurile de chitara sunt in stare bruta iar beat-urile tobei mari percuteaza in maniera unui ciocan pneumatic, constant si apasat. Atmosfera apasatoare ne duce cu gandul la un abis, la o cariera de piatra uitata de lume undeva in adancuri, unde lucreaza o echipa de muncitori din iad.

  Cei ce vor dori sa cumpere varianta digipack se vor bucura de cateva piese bonus care dau o valoare in plus discului deoarece nu sunt niste b-side-uri de umplutura.

(Horatiu Ghibu)

Lansat: 06.06.2011
Label: Season of Mist
Diponibil in Romania: –

Tracklisting:
1. You are God
2. Sign my Name
3. I Declare (Treason)
4. Bleed Idiot Bleed
5. (Don't) Waste it
6. Blame is the Game
7. OK (We're just about to die)
8. Misconception
9. Glory (Throw the Axe)
10. Revenge
11. Victorious
12. Fools Gold (Bonus Track)
13. The Whore in the West (Bonus Track)
14. Smile (Bonus Track)

Doctor Midnight and The Mercy Cult:
Hank von Helvete – voce (Turbonegro)
Tim Skold – bas (Marilyn Manson, KMFDM, MDFMK, Shotgun Messiah, Skold)
Anders Odden – chitara (Cadaver, Satyricon, Celtic Frost, Apoptygma Berzerk, Magenta)
Audun Stengel – chitara (Apoptygma Berzerk, The Kovenant)
David Husvik – tobe (Extol)


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*