Domination, The Boy Who Cried Wolf, Till Lungs Collapse/21.12.2013, Club Fabrica, Bucuresti

195 vizualizări

In fiecare an, in decembrie, trupa DOMINATION urca pe scena pentru a le oferi metalistilor din Romania prilejul de a se intalni cu muzica legendarei formatii Pantera.

Ce-a de-a doisprezecea luna din calendar nu reprezinta un fericita pentru fanii grupului american care au fost nevoiti sa isi ia ramas bun de la chitaristul Dimebag Darrell, ucis pe scena de un fan nemultumit de destramarea trupei pe data de 8.12.2004.

Pentru a-l omagia cum se cuvine pe Dimebag si pentru a scoate lumea metal din moleseala indusa de sezonul rece, Domination, formata din Cezar Popescu (Vita de Vie, Days Of Confusion) la chitara, Cosmin Lupu (Days Of Confusion) la chitara, Cristi Dumitrescu (Voodoo) la tobe, Adi Cotoara (Changing Skins) la bass si Stefan Zaharescu la voce a oferit un concert exceptional sambata, 21.12.2013, in Fabrica.

In deschidere au evoluat trupele Till Lungs Collapse si The Boy Who Cried Wolf.

Prima formatie, Till Lungs Collapse isi defineste stilul drept „melodic hardcore” si este compusa din fosti si actuali membri Deadeye Dick, Breathelast, Parazitii, Cap de Craniu si Walk The Abyss. Fiti cu ochii pe acesti baieti deoarece potentialul este enorm . Pana acum, muzicienii au mai sustinut diverse concerte. Cel de pe 21, alaturi de Domination si The Boy Who Cried Wolf a fost ultimul pe 2013.

Speaking of the big bad Wolf, TBWCW s-au suit pe scena dupa plecare TLC si au inveselit atmosfera in stilul lor caracteristic. Intr-un peisaj coplesit de ceata – decorul scenic fiind umplut de fum atmosferic – Mihai – voce – s-a prezentat in stil Ghost in fata fanilor si, mascat de intuneric, a declamat: „ce faceti voi, fii ai intunericului?”, parodiind suieratul infricosator al trupelor care se chinuie sa fie „scary”.

Bineinteles ca auditoriul s-a amuzat copios. Acest lucru i-a destins mult pe oameni si a pus bazele unei prestatii de succes. Stilul TBWCW este un hardcore mai clasic, cu sonoritati inspirate din Pantera, influenta care i-a facut pe baieti potriviti ca opening-act pentru Domination. A urmat un show dinamic, rapid, dur si reusit. S-au auzit piese ca „Ghost Riders” , „The Night After” sau „It’s Just A Rebel, Sir”, ultima piese beneficiind de un videoclip urban, psihedelic si cu certe valente sociale.

Desi cantarea a fost cam scurta, trupetii au transmis un mesaj plin de forta. Asteptam 2014 care se contureaza ca un an plin de realizari pentru formatie.

Despre Domination nu putem vorbi decat de bine pentru ca formatia a oferit un spectacol senzational. In primul rand, trebuie remarcat sunetul extraordinar de bun care a scos in evidenta virtuozitatea instrumentistilor si a avut un efect dinamitard asupra urechilor publicului. Nota 10 cu steluta la acest capitol.

Cat despre trupa in sine, aceasta a stralucit. Stefan Zaharescu a dat o lectie de voce si atitudine metal, Cezar Popescu, in sobrietatea lui de neclintit, a „rupt” chitara aceea, spre deliciul publicului, Adi Cotoara nu a fost nici el mai milos cu basul iar Cristi Dumitrescu nu a iertat tobele. A fost o experienta inedita sa-i vezi pe acesti muzicieni, implicati in tot felul de proiecte personale, dand frau liber agresivitatii primare si intrand in spiritul metalului suparat profesat de Pantera.

A fost ca si cum duhul trupei ar fi intrat in trupurile muzicienilor si i-ar fi „posedat” pentru a crea acest concert perfect. Dincolo de a fi o trupa tribut, Domination este un grup muzical format din artisti excelenti care ar face fata cu brio oricaror scene internationale iar calitatea prestatiei lor a transformat show-ul intr-un regal metal „must-see”.

Setlistul a fost unul special si a inclus piesele cantate ultima data de Pantera, dar si melodii de pe discurile mai noi ale grupului. Au putut fi ascultate „Slaughtered”, „Strength”, „A New Level”, „War Nerve”, „5 Minutes Alone”, „Cemetery Gates”, „Domination”, „Walk” si „Floods”.

La „I’m Broken” Cezar Popescu a fost inlocuit la chitara de Cosmin Lupu (Days Of Confusion), care a intat automat in vibe-ul Pantera, fiind si el patruns de spiritul legendarei formatii. Cosmin a mai cantat si „Revolution” si „This Love”. Apoi, la „Mouth”, a urcat pe scena Alex Pascu de la Goodbye to Gravity, preluand basul de la Adi si insufletindu-l in stilul sau caracteristic. Alex a mai prestat si „Cowboys”, pentru ca la „Fucking Hostile” formatia sa reintre in formula de la inceput. Dupa 15 melodii cantate in forta, a urmat ultimul cantec, „Primal Concrete” la bis.

Despre concertul Domination de pe 21.12.2013 se poate spune ca nu a fost un simplu concert „tribut” in onoarea unei formatii marete care nu mai exista, ci un show „personal” al unei trupe foarte bune, formata din muzicieni unul si unul. Publicul a plecat acasa incantat si multumit de la unul din cele mai bune concerte metal ale finalului de an. Unii din fani chiar s-au intrebat: oare exista vreo sansa sa-i vedem pe membrii grupului intr-un proiect „original” care sa-i reuneasca pe toti?

Oricum ar fi, felicitari Domination si long live Pantera. RIP Dimebag, ne va fi dor de tine!


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*