Eat Your Heart: despre concertul Shokran și trupe la început de drum

Păstrați liberă ziua de 15 septembrie, mai ales dacă ajungeți prin Cluj. De ce? Pentru că trebuie să mergeți în clubul Flying Circus la concertul Shokran. Prima trupă invitată să cânte în deschiderea concertului este Eat Your Heart.

Cum concertul se apropie cu pași repezi, am decis să vorbim puțin cu Alex Raiu, vocalistul formației, despre experiența de a avea o formație tânără și despre headliner. Până la urmă vor deschide concertul lor și cu toții știm că nu-i foarte plăcut să lucrezi cu oamenii pe care nu-i placi.

Vă aflați printre cele mai tinere formații de la noi, cum v-a primit publicul până acum?

 • Precum orice trupă tânără, câștigarea publicului este una din principalele și cele mai grele sarcini. Am observat că odată cu evoluția noastră pe plan muzical a început și o creștere organică a audienței, iar în ultima perioadă review-urile sunt de la foarte pozitive în sus.

De câte ori sunteți anunțați în deschiderea unei formații, vă temeți că nu veți avea oameni în fața scenei? Știți voi, e chestia aia cu „eu nu mă duc pentru ăia din deschidere deci nu-mi pasă” și „a pff ăștia-s români, nu mă interesează”.

 • Depinde de trupa alături de care cântăm. Dacă este o trupă care, de regulă, aduce un public mai numeros, în general sunt minim 30-40 de oameni și la trupa din deschidere, unde, deja, un pub/club nu mai pare așa gol.
  Cât despre persoanele cu o astfel de gândire, ne pare rău că ratează viitoare hit-uri.

Credeți că formațiile de la noi ar reuși să crească mai rapid dacă ar avea concerte în afara României? 

 • Depinde de fiecare trupă. De exemplu, dacă o trupă cântă doar în română, șansele să treacă de un anumit nivel în străinătate mi se par aproape egale cu zero. Totodată, dacă o trupă are un buget redus, în 2019, mi se pare foarte important să se ocupe în primul rând de materialul pe care vrea să-l ofere, de partea de marketing și de modul în care îl livrează, iar după ce există o anumită cerere pentru materialul respectiv, să investească și în concerte internaționale, dar costurile sunt de la mari spre foarte mari. Dacă o trupă are destule resurse încât să facă asta, go ahead. Nu cred că experiența on-the-road, mai ales internațional, poate strica în vreun fel.

Ascultați Shokran, vă place? Ce înseamnă pentru voi invitația de a cânta pe aceeași scenă cu ei sau alte trupe străine?

 • Andrei, basistul nostru, îi ascultă de câteva albume. Eu, în schimb, știam de existența lor doar prin Dmitry, chitaristul lor, care are un canal de YouTube pe care l-am urmărit. Orice concert avem cu trupe străine reprezintă un plus enorm pentru maturizarea noastră ca trupă; putem învăța din experiențele lor, discutăm și păstrăm legătura pentru alte potențiale colaborări. Cel mai important lucru pe care l-am învățat noi până acum din treaba asta cu muzica, este să ai contacte și relații în industrie.

Ce părere au avut prietenii și familia de primul vostru concert live?

 • Cel puțin în ceea ce mă privește pe mine, au fost sceptici la început, eu începând activitatea pe plan muzical abia în momentul în care am început trupa. Acum, în schimb, după aproape 4 ani de activitate și multă muncă, suntem foarte apreciați, atât de familii, cât și de prieteni.

Pregătiți ceva special pentru concertul de pe 15 septembrie?

 • Be there to find out. 🙂

Eat Your Heart este o formație de rock/metal din Cluj-Napoca. Aceasta își face apariția la jumătatea anului 2016 prin lansarea primei piese, numită “Mirrors”. Spre sfârșitul anului trupa începe să se facă cunoscută încă de la primele concerte live atât în oraș, cât și în țară. În vara anului 2018 trupa lansează primul videoclip intitulat “Bastard” avându-l alături pe Richard Bordea și anunță mai multe single-uri până la sfârșitul anului. Trupă tânără, ambițioasă și determinată, cu un stil ce îmbină mai multe sub-genuri din rock, metal și nu numai. Având un sound modern, dat de agresivitatea screamurilor, combinat cu cleanuri melodice și riff-uri grele, trupa dorește să se ridice la standarde internaționale și să se autodepășească cu fiecare lansare pe care o fac.

Biletele se pot achiziționa exclusiv de pe AmBilet.ro la următoarele prețuri:

 • 39 lei – Earlybird (preţ pentru primele 50) SOLD OUT!
 • 45 lei – Presale (preţ redus până pe 14 septembrie, inclusiv)
 • 55 lei – Acces (preţ în ziua evenimentului, atât online cât și la intrare)

Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*