Formatii de hipsteri pe care merita sa le asculti

1.084 vizualizări

In ultima vreme, s-a creat un conflict intre hipsteri si rockeri/metalisti. Oamenii adora sa nascoceasca tot felul de categorii si sa descopere diferente, nu-i asa?

Bine, bine, recunoastem ca exista cateva deosebiri flagrante intre grupurile mentionate anterior, dar exista si foarte multe similaritati.

De exemplu, atat rockerii si metalistii, cat si hipsterii, fac tot ce le sta in putinta pentru a se distinge de „restul” lumii.

Vestimentatia, comportamentul social, evenimentele frecventate, toate creeaza „enclave” culturale cu o identitate proprie, separate de „mainstream”.

Rockerii si metalistii vor rade deseori de gusturile muzicale ale hipsterilor, dar si acestia din urma vor face acelasi lucru.

Maximum Rock Magazin va propune o lista cu formatii de „hipsteri” (in ghilimele, pentru ca noi nu credem in delimitari superficiale) pe care nu ar strica sa le ascultati.

In definitiv, muzica este muzica si, daca ai mintea deschisa, poti aprecia o formatie de calitate, indiferent de apartenenta ei la o subcultura sau alta.

Neutral Milk Hotel

Este vorba despre o trupa de rock psihedelic, localizata in Australia si avandu-l ca frontman pe apreciatul compozitor Kevin Parker.

Vampire Weekend

Inca o formatie care mizeaza pe sonoritati de tip lo-fi, creand o atmosfera deosebita, laid-back, cu accente de pop-baroc, synthpop si afrobeat. Trupa a luat nastere in 2006 la New York.

Yeah Yeah Yeahs

Karen O, solista grupului, este un adevarat model pentru „hipstere”, atat la nivel de fashion, cat si in ceea ce priveste stilul vocal. Yeah Yeah Yeahs este una dintre acele trupe pe care nu le poti trece cu vederea daca te pasioneaza indie-rock-ul contemporan. Oricum ar fi, trebuie sa asculti aceasta trupa daca vrei sa fii informat in ceea ce priveste ce inseamna sa fii in voga.

Arctic Monkeys

O formatie britanica de rock formata in 2002 cu sonoritati mai curajoase decat se obisnuieste in zona hipster, care suna ca pruncul dement nascut dintr-o impreunare nenaturala intre Rolling Stones si Oasis.

Bastille

Este vorba despre o trupa britanica de rock alternativ infiintata in 2010. A pornit ca proiectul solo al lui Dan Smith, care s-a razgandit si si-a luat alaturi 4 instrumentisti – pe Dan Smith, Chris Woody Wood, Will Farquarson si pe Kyle Simmons.

Noah and the Whale

O trupa foarte iubita de hipsteri, Noe si Balena reprezinta un grup britanic intemeiat in 2006 in Londra. Avem de-a face cu niste influente din zona folk, bluegrass si indie rock clasic. Merita ascultati baietii astia!

Walk the Moon

Este vorba despre o formatie americana intemeiata in Cincinnati, Ohio, in 2008. Cu sonoritati optimiste si prietenoase, productie foarte buna a cantecelor si un vibe de power-pop WTP este un grup numai bun dupa o sedinta de metal bombastic.

Ariel Pink’s Haunted Grafitti

Chiar si de curiozitate merita sa plecati urechea la acest proiect, apartinandu-i lui Ariel Marcus Rosenberg, un compozitor american din Los Angeles. Stilul este un amestec intre indie rock, psychedelic-pop, noise pop, lo-fi si experimental.

Neon Indian

Muzica inregistrata nu are prea mult rock in ea, dar show-urile live merita vazute si de adeptii acestui gen. Revista Rolling Stone i-a numit pe cei de la Neon Indian „cea mai grozava formatie a anului 2010”.

The Naked and Famous

Iata o formatie de post-punk revival din Auckland care are foarte multe de spus, in ciuda varstei tinere. Trupa a fost intemeiata in 2008 de catre Thom Powers si Alisa Xayalith.

Acestea sunt doar cateva exemple de formatii hipsteresti care au ceva de spus si merita totusi ascultate si de adeptii sonoritatilor mai grele.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*