God, Outstorm, Reload/12.04.2014 – Club Scena, Galati

296 vizualizări

Sambata seara, in ingratul oras Galati, a avut loc un eveniment special: GOD – The Barbarian Horde, Outstorm si Reload, trei formatii din Iasi, au sustinut un recital aparte in Club Scena.

Concertul a fost organizat de Rock Music Galati, sub patronajul lui Marius Mihai, solistul trupei Hathor, un bun cunoscator al miscarilor din underground din ultimii ani. Din informatiile pe care le am, in data de 17 mai, aceiasi organizatori vor da frau liber unui festival masiv, numit Rock Stage Fest (mai multe amanunte gasiti AICI).

In prima ora dupa ce s-au deschis usile, putina lume s-a incumetat sa apara, clubul fiind aproape pustiu. Totusi, spre bucuria mea, publicul s-a adunat iar astfel un eveniment condamnat unui esec lamentabil s-a transformat intr-un spectacol serios, meticulos (ar fi fost si culmea ca lumea sa nu apara, pretul biletului a fost de 10 lei).

Primii care au urcat pe scena au fost Outstorm. Aceasta trupa de alternative metal, formata din patru muzicieni tineri, este a doua surpriza placuta venita din Iasi, prima fiind Pinholes (observ ca in acest oras se contureaza o miscare de underground compacta de alternative si sunt sigur ca in viitor vom auzi mai multe de aceasta). Solistul Lucian a fost cel pe care l-am remarcat cel mai mult din cauza vocii sale covarsitoare, pentru solourile bine transpuse si pentru prezenta sa scenica, semanand foarte mult ca stil cu Jack White. Mentionam cateva piese cantate:  “Storm”, “Back Home” (care mi-a placut cel mai mult) sau “Freedom”. Astept mai multe vesti de la aceasta trupa deoarece sunt curios de munca pe care o vor depune pe viitor.

Outstorm's photo.

A urmat formatia Reload. Am observant ca trupa este alcatuita din sase adolescenti, probabil toti inca la liceu. Nu pot spune ca mi-a placut show-ul lor putin cam pueril, si voi explica si de ce. Formatia a cantat trei cover-uri uzuale: “Ziua Vrajtoarelor”, “Enter Sandman” si “For Whom The Bell Tolls”, care au prins la public, dar au fost executate cu greseli. Aceste piese au avut un efect negativ deoarece cei prezenti nu au mai fost atenti la compozitiile proprii. Solistul, care a mai uitat din cand in cand versurile pentru ca era coplesit de emotii, a reusit sa starneasca publicul din fata scenei care a raspuns pozitiv. In schimb, cei din spate au avut numai “cuvinte frumoase” la adresa acestor adolescenti.

Totusi, formatia este tanara si sunt optimist ca in viitor se vor produce schimbari majore. Timpul si rabdarea sunt esentiale, stilul lor muzical se va contura si implicit unele modificari in prezenta scenica vor aparea.

Urmatorii de pe scena au fost God – The Barbarian Horde. Este a doua oara cand ii vad, prima data i-am urmarit la Maximum Rock Festival in toamna si pot spune ca show-ul lor de-a dreptul “incendiar” m-a lasat fara cuvinte. Totodata, dupa spusele solistului, acest concert este cel de-al doilea pe care l-au sustinut in Galati, ultimul avand loc acum 17 ani. Nu pot spune ca stiu multe despre istoria veche a formatiei dar am observat ca in ultimii ani au reusit sa contureze un stil nou in tara noastra, numit de trupa barbar metal. God a lansat in data de 11 aprilie un nou material intitulat “Zal Mox”, motiv pentru care au si pornit in turneu in aceasta primavara.

Pe acordurile piesei “Glia”, cei sase membri au urcat pe scena, solistul iesind in evidenta printr-un gest razboinic: ridicarea a doua sabii foarte veridice. Prima piesa interpretata a fost “Legea Pamantului”, o melodie alerta prin schimbarile drastice de tempo si instrumentalul variat. A urmat o versiune accesibila a compozitiei “Diabolus In Musica”, care a fost prestata odinioara si la emisiunea“Intalnirea de la miezul noptii”. In schimb, publicul a sarit in sus odata cu primele acorduri ale cantecului “Here Comes the Night”, si evident, un moshpit in toata regula s-a iscat.

Melodia “Greuceanu”, extrasa de pe ultimul EP, a facut publicul sa alterneze intre un moshpit si o hora masiva, ca urmare a acordurilor folclorice saltarete. S-au mai cantat doua piese in limba engleza: “From the Moldavian Ecclesiatic Throne”, “Tribes of the Frightening Forests” si una in limba romana, “Si…”. Publicul, care a dorit mai mult de atat, a cerut un bis care a fost respectat de formatie. S-a cantat, spre surprinderea mea “Alma Mater”, un cover dupa portughezii de la Moonspell. Desi unii au crezut ca seara s-a incheiat, cei din fata au cerut din nou un bis iar formatia a onorat dorinta aprinzatoare a celor prezenti. A urmat un cover inedit dupa maestrul Tudor Gheorghe dupa piesa “Au innebunit salcamii”, transpus pe acordurile si pe stilul specific urmarite de formatie.

Si asa s-a incheiat evenimentul. GOD The Barbarian Horde urmeaza sa concerteze in Suceava si in Bucuresti, in deschidere la Amon Amarth. Nu exista dubii ca God – The Barbarian Horde este unul dintre cele mai interesante concepte aparute pe piata locala de metal.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*