Gusturile se discuta: formatiile pe care le urasc cel mai tare artistii rock

1.144 vizualizări

Desi de cele mai multe ori muzicienii incearca sa fie diplomati in ceea ce priveste gusturile lor muzicale, exista formatii pe care artistii tai le urasc.

Ei nu vor iesi in public prea des pentru a da nume, dar, cateodata, acestea le ies pe gura nechemate.

Dedesubt vei gasi cateva formatii urate de membrii semnificativi ai altor grupuri.

Cateodata, motivele nu au nimic de-a face cu muzica, ci provin din rivalitati.

Chiar si asa, o trupa detestata este o trupa detestata, indiferent de motivatie!

Oderus Urungus – Megadeth

Liderul trupei Gwar are ceva cu Dave Mustaine, vocalistul Megadeth, motiv pentru care nu suporta trupa acestuia.

„Dave Mustaine, de fiecare data cand deschide gura, se face de ras. Taci Dave Mustaine, doar taci!”, a declarat Oderus in interviul de mai sus. 

Marilyn Manson – My Chemical Romance

Credem ca Manson a fost primul care a dansat tontoroiul pe mormantul trupei My Chemical Romance atunci cand aceasta s-a destramat. Artistul ii uraste pe mai tinerii sai colegi de breasla deoarece considera ca acestia il imita. El le-a dedicat piesa „Mutilaton Is the Most Sincere Form of Flattery”, in care vorbeste despre felul in care „anumite” formatii il copiaza si ii corup stilul.

Robert Smith – The Smiths

Solistul The Cure uraste trupa „rivalului” sau Steven Morrissey pentru ca aceasta…se plange prea mult in arta sa. Smith l-a numit pe Morrissey – „un plangacios cu acte in regula”. Cele doua trupe – The Cure si The Smiths – au fost considerate fondatoarele doom and gloom-ului de tip goth, asa ca o rivalitate intre ele era inevitabila.

Robb Flynn – Avenged Sevenfold

Flynn de la Machine Head nu suporta ultimul album al formatiei americane Avenged Sevenfold. Acesta l-a numit „album de coveruri” si a „intepat” trupa cu privire la folosirea nerusinata a vechilor retete de succes ale trupelor deja consacrate.

Ville Valo – Limp Bizkit

Muzicianul finlandez nu este un fan al nu-metalului si s-a luat in trecut de trupe ca Limp Bizkit si Korn. Despre cei dintai a spus: „canta despre nimic, dar tot vor sa para furiosi”.

Brian Molko – Muse

Zvonurile ca Brian Molko nu i-ar placea prea mult pe cei de la Muse se bazeaza pe o intamplare de la o editie din anii trecuti a MTV Music Awards, cand Brian si Amy Lee de la Evanescence au prezentat premiul pentru „Best Alternative Act”. Cand Molko a aflat ca acestia erau Muse, el s-a schimbat complet la fata si a afisat o mina dezaprobatoare. De aici, fanii Placebo au dedus ca Brian nu este fan Muse.

Trent Reznor – Marilyn Manson

Si Manson are detractorii lui! Reznor a declarat de mai multe ori ca nu este cel mai mare fan al artei lui Manson, dar cel mai vehement a fost in 2009, cand l-a facut pe Marilyn „clovn imbuibat cu droguri”. Reznor a declarat ca ura lui Manson fata de el se datoreaza faptului ca muzicianul a „iesit de sub umbrela maestrului” (adica a lui Reznor) si „a reusit sa-l injunghie in spate pe acesta”.

Pete Townshend – Led Zeppelin

Membrul formatiei The Who ii detesta pe cei de la Led Zeppelin si a spus intr-un interviu din 1995 ca nu suporta absolut nimic din ceea ce au creat legendarii muzicieni. El mai adauga ca nu i-au placut niciodata baietii din LZ si ca s-a simtit judecat de oameni din cauza asta.

Kurt Cobain – Guns N’Roses

Kurt Cobain nu a fost incantat nici de cei de la Pearl Jam, dar Guns N’Roses i s-a parut o formatie extrem de supra-apreciata. Cei doi s-au certat din cauza viziunilor diferite asupra muzicii.

Green Day – Slipknot

In 2000, membrii formatiei Green Day au lansat o provocare pentru Slipknot: „Compuneti si voi o piesa calumea!”. La show-ul acela, care a avut loc la Virgin Megastore, mai multe trupe au fost tinta Green Day, intre care Blink 182 si Metallica. Totul s-a intamplat dupa ce un fan a aruncat o masca de clovn pe scena. Billy, solistul, a ridicat-o si si-a pus-o pe fata in timp ce a spus: „Suntem Slipknot acum, duceti-va naibii!”. Dupa care i-a rugat pe muzicienii din trupa mascata sa scrie niste muzica buna.

Mushroomhead – Slipknot

O alta trupa care uraste Slipknot este Mushroomhead, care a debutat inainte de Slipknot dar al carei succes nu a fost la fel de mare. Din aceasta cauza, in ciuda faptului ca Mushroomhead nu i-a copiat pe colegii sai de „stil”, multa lume a crezut contrariul si a acuzat trupa de lipsa de originalitate. De-a lungul anilor, atat MH cat si Slipknot s-au jignit reciproc in presa, dar se pare ca razboiul s-a terminat.

Nick Cave – RHCP

Misteriosul si carismaticul Cave are o problema cu funk-rockul celor de la Red Hot Chili Peppers. Cave a spus intr-un interviu ca „ori de cate ori ascult ceva gunoi la radio, imi dau seama ca este RHCP”. Declaratia a fost facuta pentru ziarul The Guardian si a fost citita de Flea, basistul trupei RHCP, care a scris ca s-a simtit ranit de afirmatia lui Cave, care este unul dintre idolii sai.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*