INTERVIU Exclusiv MRM cu Whit Crane (Ugly Kid Joe): Nu am stiut la ce sa ne asteptam, dar a fost grozav in Romania!

Prestatia formatiei UGLY KID JOE de la editia de anul acesta a festivalului Rock The City a facut furori in randul publicului care, initial, nu stia la ce sa se astepte de la efervescentii californieni.

Trupa a luat nastere in anul 1990 si s-a facut remarcata prin umorul transgresiv si prin orchestratia rapida, vehementa si tonica, impunand un stil care combina cu succes "branduri" ca hard rock, heavy metal si chiar si un pic de "funk" metal.

Dupa patru albume de succes – "As Ugly as They Wanna Be", "America’s Least Wanted", "Menace to Sobriety" si "Motel California" – slutul baietandru Joe a trecut printr-o serie de probleme care au dus la despartirea formatiei. Membrii trupei si-au luat ramas bun in anul 1997.

In 2009 au inceput sa apara zvonuri potrivit carora formatia planuieste o reuniune. Aceasta s-a produs oficial in 2010. Trupa, acum in formula Whit Crane, voce, Klaus Eichstadt la chitara, Cordell Crockett, la bas, Dave Forman, chitara si Shannon Larkin, la tobe, s-a pus pe treaba si a inregistrat un EP cu 6 piese nou-noute, la care baietii au muncit pe branci.

Materialul final, "Stairway to Hell" a fost lansat in luna iunie a anului 2012, obtinand aprecierea fanilor si a criticilor.

Maximum Rock Magazin a avut ocazia sa stea de vorba cu Whit Crane, energicul si simpaticul vocalist Ugly Kid Joe. Pustanul cu look de surfer rebel din clipul "Everything About You" a fost inlocuit de profesionistul modest si degajat care nu s-a sfiit sa ne vorbeasca despre starea actuala a industrei muzicale, despre bucuria revenirii pe scena si, nu il ultimul rand, despre noul material discografic, "Stairway to Hell".

"Am realizat acest disc pe cont propriu! Nu am apelat nici la o echipa de management, nici la vreun label, am compus piesele singuri si am produs materialul singuri", ne-a spus Whit cu mandrie.

Intrebat daca acesta a fost modul trupei de "a-i arata degetul" industriei muzicale corporatiste, Whit a declarat ca nu neaparat.

"A fost mai degraba un set fericit de circumstante. Noi am fost norocosi. Doar 3% din formatiile tinere reusesc sa semneze un contract cu vreo casa de discuri. La inceputul carierei noastre, ne-a prins bine contactul cu industria muzicala", a marturisit Whit.

"Cu toate acestea, ma bucur ca asist la moartea variantei conventionale a relatiei dintre artist si casa de discuri", a continuat muzicianul.

Afla ce a mai spus Whit urmarind videoclipul de mai jos. Nu uita sa te abonezi la canalul nostru de Youtube!


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*