INTERVIU Fireal: Dincolo de idiomul sonic gotic cu cea mai „fierbinte” trupa alternativa din Finlanda

Diversitatea lumii muzicale finlandeze este deseori trecuta cu vederea din cauza popularitatii unor formatii locale care s-au facut remarcate datorita cultivarii unui anumit stil de rock, bazat pe sonoritati de inspiratie gotica. Este vorba despre trupe ca The 69 Eyes, The Rasmus, Nightwish, Poisonblack si multe altele.

Cu toate acestea, nici scena alternativa nu este de neglijat, cu atat mai mult cu cat a dat nastere unui produs inedit, pe numele sau FIREAL.

Formatia a luat nastere in anul 2009, ridicandu-se din cenusa fostei Bleak, condusa de compozitorul si vocalistul Caleb, care nu a vrut sa lase dezamagirea produsa de renuntarea la fosta formula a primei sale trupe sa-i nimiceasca ambitiile muzicale.

In ajunul lansarii noului single Fireal, care va aparea pe piata la toamna, si ca o incursiune in secretele viitorului album „Lit”, care se va materializa la inceputul anului viitor, am stat de vorba cu Caleb, care a fost de acord sa ne poarte intr-o calatorie halucinanta in universul sau artistic.

Citeste interviul complet AICI.  


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*