Jason Newsted: „Mi-au trebuit 12 ani ca sa imi revin dupa despartirea de Metallica”

Jason Newsted, fostul basist al formatiei METALLICA, planuieste sa revina pe scena dupa o despartire destul de spinoasa de fosta sa trupa.

Newsted s-a alaturat celor din Metallica in 1986, dupa moartea lui Cliff Burton, basistul original al trupei. Muzicianul a ales alt drum in 2001 ca urmare a unor conflicte dintre el si James Hetfield.

Dupa ani de reprosuri si sentimente grele, Newsted s-a decis sa faca pace cu demonii trecutului sau. Reconcilierea a inceput in 2009, cand muzicianul a aparut pe scena impreuna cu fostii sai colegi pentru inductia in „Rock And Roll Hall Of Fame”.

In perioada in care eram cu Metallica, ma duceam la fiecare pre-show si after-show. Dadeam mana cu mii de oameni in ochii carora ma uitam si cu care relationam la un alt nivel”, a declarat artistul.

Acesta a continuat prin a spune ca despartirea ulterioara de Metallica a starnit o multime de emotii intense si dificile in sufletul lui.

Am devenit un pustnic. Mi-am construit o ferma in Montana si am spus <La naiba cu tot! M-am carat de aici!>”, a declarat Newstead.

Muzicianul a adaugat ca i-au trebuit 12 ani ca sa revina cu picioarele pe pamant dupa despartirea de trupa sa.

Cu toate acestea, iata-ma din nou aici!”, a declamat acesta.

Dupa separarea de Metallica, Newstead a continuat sa lucreze cu nume mari ca Ozzy Osbourne si Voivod, alaturi de care a petrecut 6 ani. El s-a mai implicat si in proiectul sau Echobrain, unul din motivele pentru care Hetfield s-a certat cu el.

Acum artistul se pregateste sa lanseze un nou proiect: Newsted Heavy Metal.

El a declarat ca are foarte multa muzica stransa de-a lungul timpului si urmeaza sa se decida ce va lansa prima data.

Suntem curiosi sa vedem cum vor evolua lucrurile! Consulta site-ul oficial al proiectului AICI.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*