Jordan Rudess (Dream Theater) lansează lyric video pentru „Wired for Madness Pt.1”

Fani ai prog-ului, fiți pe fază: lansarea albumului solo al lui Jordan Rudess, clăparul din Dream Theater, se apropie cu pași repezi. Proiectul va conține opt melodii, iar primul lyric video a fost postat recent pe canalul său de YouTube.

Ca mulți muzicieni care încep proiecte solo, Rudess este foarte încrezător în noul său material și spune că a luat naștere ca „o experiență audio menită să trimită ascultătorul într-o călătorie muzicală”. Începutul călătoriei poartă numele de „Wired for Madness Pt. 1” și durează aproximativ 12 minute, fiind, de asemenea, title track-ul albumului. E urmată de „Wired for Madness Pt. 2” și alte șase melodii.

Rudess spunea acum ceva vreme că „Wired for Madness” nu e un concept album, deși a avut o poveste în minte când a scris prima melodie: „un tip care intenționa să treacă printr-un proces de transformare, proces care implica computerizarea și robotizarea parțială a propriului său corp. Simte cum rolul său ca ființă umană dispare treptat, așa că decide să profite de medicina modernă pentru a-și face un upgrade abilităților sale fizice și psihice.”

Pe parcurs, personajul din mintea lui Rudess se depărtează tot mai mult de umanitate până când tehnologia îi acaparează complet corpul și se bazează pe ea să facă alegerile zilnice în locul său. Astfel, mintea lui are libertatea de a călători, mai mult de a oscila, între nebunie și iluminare spirituală. La final îl vizitează un înger (pe tipul respectiv), iar aici ascultătorul rămâne curios: a avut parte de iluminarea spirituală sau părăsește lumea fizică pentru a se transpune într-o altă dimensiune?

Albumul este disponibil pentru pre-order, se va lansa pe 19 aprilie 2019 (Music Theories Recordings/Mascot Label Group) și va conține opt melodii:

  1. Wired for Madness Pt. 1
  2. Wired for Madness Pt. 2
  3. Off The Ground
  4. Drop Twist
  5. Perpetual Shine
  6. Just Can’t Win
  7. Just For Today
  8. Why I Dream

După parcurgerea acestei călătorii ne vom întâlni cu Jordan Rudess și restul trupei Dream Theater vara aceasta la Artmania Festival în Sibiu.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*