KIRK HAMMETT declară că „JUDAS PRIEST sunt arhitecții a ceea ce numim noi acum heavy metal”

JUDAS PRIEST sunt arhitecții heavy metalului
JUDAS PRIEST sunt arhitecții heavy metalului

KIRK HAMMETT declară că „JUDAS PRIEST sunt arhitecții a ceea ce numim noi acum ca fiind heavy metal”.

La sala Alte Kongresshalle din München (Germania), a avut loc o sesiune de „Q & A” cu ocazia lansării cărții „Metallica: The Black Album in Black & White”. La sesiune au luat parte basistul Robert Trujillo și chitaristul Kirk Hammett. Pe lângă cei doi, a fost prezent și Ross Halfin, fotograful oficial al formației METALLICA.

Vorbind despre o fotografie în care apare alături de James Hetfield, spectatori la concertul JUDAS PRIEST de la festivalul Power Trip din octombrie, anul trecut din Indio, California, Kirk a spus: „Ne închinăm la JUDAS PRIEST. Muzica lor înseamnă atât de mult pentru noi. Felul în care Glenn Tipton și K.K Downing au cântat la chitară e revoluționar. Ei sunt arhitecții a ceea ce numim acum ca fiind heavy metal. Vă spunem clar, eu și James îi iubim pe JUDAS PRIEST. Nu avem multe ocazii să vedem formații live. Când urmează să cântăm la un festival major sau ceva de genul acesta, suntem foarte ocupați. Suntem mereu în culise, dând declarații presei sau ne pregătim pentru concert. In cazul festivalului Power Trip, am ajuns acolo cu câteva zile mai devreme, doar pentru a putea vedea celelalte trupe live. Așteptarea de a vedea IRON MAIDEN, JUDAS PRIEST, AC/DC și GUNS N” ROSES și apoi experiența de a-i vedea live a fost minunată”.

De-a lungul anilor, Metallica și Rob Halford (vocalistul Judas Priest) au avut câteva apariții împreună pe scenă.

În mai 2013, Rob Halford s-a alăturat formației METALLICA pe scenă la gala premiilor Revolver Golden Gods la Club Nokia din Los Angeles, California. Au interpretat împreună clasica melodie Judas Priest „Rapid Fire”.

Rob Halford a mai cântat „Rapid Fire” cu METALLICA la unul dintre cele patru spectacole ale trupei din decembrie 2011, de la sala Fillmore din San Francisco. La aceste concerte intime au avut acces doar membrii fan clubului Metallica.

Fapt foarte interesant și cred ca destul de puțin cunoscut de rockerii din Romania. În 2019, la soundcheck-ul pentru concertul de la București, Metallica a cântat un fragment din melodia Judas Priest „The Green Manalishi”.

„Metallica: The Black Album In Black & White” este rezultatul colaborării dintre METALLICA și Ross Halfin. Albumul conține fotografii clasice și nepublicate anterior. Ross Halfin a fost alături de formație în timpul înregistrarii albumului la studiourile One On One din North Hollywood. El a filmat foarte mult în timpul turneului de 300 de concerte care a urmat lansării albumului. Astfel, a documentat în mod intim programul agitat al spectacolelor, activitatea din culise, repetițiile, interviurile date de formație.

Asa a luat naștere „Metallica: The Black Album In Black & White”.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*