Kumm, Changing Skins/27.03, Club Colectiv, Bucuresti

Aseara am avut ocazia sa-i vad pe aceeasi scena pe veteranii de la KUMM si pe mai tinerii de la CHANGING SKINS, o trupa pe care, in mod cert, o asteapta un viitor promitator.

Galatean fiind, port in suflet nostalgia fostului club Zodiar, chiar daca de ceva timp m-am mutat in capitala. Imi aduc aminte ca ambele formatii mi-au oferit ocazia de a lua parte la show-urile lor, sustinute in diverse localuri din orasul meu natal. Chiar acum cateva zile, cei de la Changing Skins au concertat in Scena Cafe, din Galati (puteti accesa galeria foto aici).

Aseara, la concertul din capitala, am fost placut surprins. Dati-mi voie sa va spun doar atat: demult nu m-a mai miscat un produs muzical care apartine genului alternativ, deoarece ma consider, la suflet, „metalist”. Cu toate acestea, prestatia celor de la Changing Skins m-a impresionat si mi-a comunicat ceva puternic.

In ultimii ani, ambele formatii au trecut prin tot felul de schimbari. Changing Skins si-a conturat mai bine directia artistica, in timp ce KUMM continua sa jongleze cu tot felul de extreme, desi canta din 1997 si a „gustat” si din meniul sonor al generatiei vechi.

Trupetii din Changing Skins au fost primii care au urcat pe scena. Spuneam ca s-au schimbat fata de ce auzisem acum cativa ani, mai precis in 2012, cand au cantat in deschidere la Alternosfera, in Galati. Ei au capatat mult mai multa experienta iar acest apetit pentru scena poate fi usor observat in entuziasmul prestatiei. Important de mentionat – formatia chiar stie sa aprecieze si sa scoata in evidenta basul, o trasatura mai rara pentru formatiile locale.

Show-ul trupei poate fi descris printr-un epitet poate putin excentric – este un spectacol „democratic”, in care fiecare instrument are prilejul sa straluceasca si sa isi prezinte repertoriul dinamitard. Acest spirit „democratic” este de apreciat si este evident si in line-up-ul grupului, care are in componenta o tobosara – pe frumoasa Raluca Pascaru, care se poate lua in piept cu orice „tobosar” cu cromozomi XY.

Vocea solistului Horatiu are ceva in comun cu cea a fostului vocalist de la Anthrax, John Bush. Nu ca i-as propune muzicianului sa cante ceva de genul thrash, dar timbrul sau mi-a amintit, cu drag, de Safe Home.

Cu ocazia acestui concert, a fost lansat si videoclipul piesei Full of Dirt pe care il puteti viziona mai jos:

Dupa Changing Skins, a urcat Kumm pe scena. Line-up-ul „orchestral” al trupei, desi „persecutat” de-a lungul timpului, este unul cat se poate de bogat: pe langa instrumentele indispensabile, mai avem saxofon, vioara, fluier tamburina, dar si doua voci: una masculina si una feminina.

Prin intermediul acestui concert, clujenii si-au prezentat ultimul album: A Mysterious Place Called Somewhere. Acest disc aduce alt feeling in lumea KUMM, fiind mult mai soft, mai linistit si demn de a fi ascultat intru relaxare. Each Part of You mi-a placut in mod special din piesele de pe noul disc, poate si datorita introducerii hazlii facute de solist, care a spus ca melodia vorbeste despre… „ficat si pancreas”,

In Colectiv au rasunat: Everybody’s Watching, Each Part of You, The Dark Side of the Mind, Sugar Hill, Bubbles, The Last Man, Almost 7 Minutes Late si Sa nu Spui Nimanui.

Concertul a fost unul reusit iar locatia  – Club Colectiv – ofera un refugiu perfect celor dornici sa scape de tirania Centrului Vechi si sa asculte muzica buna intr-un club cu o sonorizare de calitate si cu un staff prietenos.

Galeria foto de la concert, realizata de Vladimir Gheorghiu, o gasiti aici.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*