Liderul trupei Swans revine in Romania

Dupa un concert Swans sold out in club Control in luna mai a anului trecut, Michael Gira, liderul trupei revine miercuri 26 martie, singur de data aceasta, pentru un show total diferit, mai intim, cu piese “mai linistite”, atat din discografia Swans, cat si din perioada Angels Of Light sau din cariera sa solo.

Fb event
Intrare: 60 lei.
Bilete in avans: www.easytickets.ro & in Control, la bar.
Sala Berlin/ Club Control – Str. Constantin Mille, nr. 4

# # #

Michael Gira a mai concertat in club Control pe 18 mai 2013 alaturi de Swans, trupa americană de post-punk care a activat între 1982 – 1997, care s-a reactivat cu un nou album în 2010.

Condusa de carismaticul Michael Gira, formatia a lansat in 2012 cel de-al doisprezecelea material de studio (“The Seer”), pe care l-a promovat printr-un turneu european extins care i-a adus si in Bucuresti.

Infiintata la New York in 1982 de catre Michael Gira, Swans se gaseste propulsata direct in inima miscarii momentului: No Wave. Scena cu care este asociata initial se consuma rapid, la fel ca ritmurile sale, dar muzica lui Gira & co., privind retrospectiv, pare mai degraba o reactie la aceasta: nu numai ca Swans sunt printre putinele trupe din zona respectiva care reusesc sa patrunda in anii ’90, dar si din punct de vedere muzical – o serie de atacuri lente, dure, dar complexe compozitional, a caror suprafata agresiva ascunde multe straturi, intotdeauna frizand industrialul, dar fara a se dedica niciodata exclusiv acestuia.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*