Metalisti discriminati: un cuplu din Toronto nu isi gaseste chirie pentru ca unul din parteneri este muzician metal

Se pare ca nu doar in Romania risti sa fii etichetat drept un delincvent ciudat si zgomotos daca asculti sau canti metal. Un cuplu din Toronto s-a plans jurnalistilor de la "Classic Rock" dupa ce a fost aruncat in strada de proprietara apartamentului pe care cei doi soti voiau sa-l inchirieze.

Mike si Lara Crossley voiau sa-si schimbe locuinta si ajunsesera deja la un acord scris cu proprietara, cunoscuta sub numele de Suzanne, cand aceasta, in urma aflarii vestii ca Mike este basistul formatiei canadiene VILIPEND, s-a decis sa anuleze intelegerea.

Iata ce e-mail a primit cuplul de la proprietara cea preocupata de sanatatea ei spirituala:

"Eram gata sa iau o decizie in favoarea mutarii voastre cand am descoperit ce muzica face formatia Vilipend. Nu ne simtim confortabil cu energiile manifestate de aceasta muzica, motiv pentru care nu va dam apartamentul", a scris Suzanne.

Mike a reactionat rapid si a facut povestea publica.

"Lumea este plina de oameni cu mintea incuiata. Un cuplu tanar, aflat la inceput de drum, a ratat ocazia de a locui intr-un apartament convenabil. Daca noi, care suntem salariati, caucazieni, de clasa mijlocie si heterosexuali trecem prin acest tip de discriminare, imaginati-va ce greutati experimenteaza cei care nu au aceste ‘avantaje’", a declarat Mike Crossley.

Muzicianul a adaugat ca regreta ca a fost sincer si si-a dezvaluit meseria. El ii sfatuieste pe tinerii aflati in cautarea unei locuinte sa fie mai discreti, potrivit NME.com.

"Sinceritatea nu este cea mai buna politica. Nu esti obligat sa dezvalui acele informatii pe care nu vrei sa le stie toata lumea. Daca o faci, s-ar putea sa fii judecat pentru asta. Sper ca lumea sa-si mai deschida ochii odata ce afla despre lucrurile prin care am trecut eu si sotia mea", a continuat muzicianul.

Lara, sotia acestuia, a numit hotararea proprietarei "devastatoare".

"A fost o experienta devastatoare pentru noi…ne-a frant inima. Proprietarul ne-a confirmat in scris, de doua ori, ca suntem cei mai puternici candidati si ca nu va sta pe ganduri sa ne inchirieze apartamentul. Ni s-a parut profund jignitoare decizia ei de a ne nega dreptul la aceasta locuinta pe baza informatiilor despre meseria lui Mike, obtinute dintr-un ‘search’ pe Google. Simt ca acest lucru ne-a invadat intimitatea", a scris Lara pe blogul ei personal.

Revista "Classic Rock" a incercat sa dea de proprietara, pentru a obtine o declaratie oficiala de la aceasta, dar femeia nu a fost de gasit.

Ce parere ai? Te-ai simtit vreodata discriminat pentru preferintele tale muzicale?

Pana reflecti la aceasta problema, iata cum suna Vilipend:

A.F.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*