Mike Vlahopol & The Crossroads lansează albumul  The UnderDog – Partea I – Sunrise

Asociația – Mike Vlahopol – Musicians for Musicians prezintă Mike Vlahopol & The Crossroads, lansarea albumului The UnderDog – Partea I – Sunrise, pe 28 martie la Hard Rock Café.
Mike Vlahopol invită publicul la lansarea de album cu cei mai mulți invitați naționali și internaționali pe metrul pătrat.
„The UnderDog” este o expresie americană, care se referă, într-un mod metaforic, la o persoană care încearcă să facă ceva, să câștige ceva sau să dobândească ceva, dar care nu are aproape nicio șansă, sau care, de fiecare dată, „pleacă în cursă” cu a doua șansă.
Albumul reprezintă o serie de evenimente adevărate din viața reală, culese de-a lungul timpului în ultimii 6-7 ani de Mike Vlahopol și care exprimă într-un mod ludic o adevărată poveste de dragoste a unui prinț care își caută iubita. Prințul o visează în mod repetat și își dă seama că ea ar putea exista cu adevărat și pleacă în lume să o găsească, cu orice preț, ceea ce până la urmă îl costă sufletul lui.
Intitulat The Underdog, albumul conține o suită de melodii din genurile blues, southern blues, funk și rock, 18 la număr, dintre care câteva sunt piese instrumentale, iar restul cu versuri și voce. Printre contribuitori se numără câțiva muzicieni celebri, de top, internaționali, precum și muzicieni români de înaltă clasă care sunt invitați pe album.
Albumul va fi lansat în două etape:
Partea I – Sunrise (Răsărit) – conține o serie de cântece Blues și Funk
Partea a II-a – Sunset (Apus de soare) – conține melodii Blues și Rock.

Muzicieni incredibili, din trupe cunoscute au înregistrat pe albumul băieților, precum:

Decebal Bădilă – România – bas – Premiat Grammy în 2023 – „Mike Vlahopol este unul dintre muzicienii români de excepție, cu care am o bucurie aproape de nedescris să colaborez. Energia, profesionalismul, autenticitatea sunt caracteristici care ne însoțesc în proiectul nostru comun”.
A colaborat cu Quincy Jones, Joe Zawinul, Johnny Raducanu, Eugen Cicero, SWR Big Band, Chaka Khan, The Supremes și mulți alții. Decebal Bădilă a fost nominalizat de 7 ori pentru Grammy Awards alături de Sammy Nestico, dar și cu alte proiecte din care face parte.
Jay Gore – SUA – chitară – „Mike este un chitarist incredibil de talentat și un compozitor pasionat. Este ca o adevărată bijuterie și mă simt norocos să îl pot numi prietenul meu”
Jay Gore a început să cânte de la vârsta de opt ani, iar astăzi este unul dintre cei mai căutați chitariști de studio din Los Angeles (Bruce Springsteen, Michael Bolton, Bobby Kimball (Toto), Marcus Miller, etc.)
Jay a avut turnee în toată lumea alături de mari artiști ca: Hilary Duff, Lauryn Hill, Warren Hill, Debby Ryan (Disney) și mulți alții. De asemenea puteți auzi piese compuse de Jay pentru filme și show-uri TV célèbre ca: 90210, Miami Ink, American Dad, E.R., Party of Five and others. Jay a înregistrat și pentru artiști ca: Sly Stone, Anna Vissi (Greek Superstar), Constantine Maroulis (American Idol), The Matrix, Edgar Winter, Byron Gallimore, Mike Porcaro, Steve Porcaro and Robin DiMaggio și alții.
Steve Clarke – SUA – bas – „A fost o adevărată binecuvântare să-l întâlnesc pe Mike acum mulți ani la un Jam Session și să am ocazia de a cânta cu el. În timp mi-a devenit bun prieten și am constatat că este foarte pasionat de muzică și face publicul să se simtă bine”
Steve a avut colaborări de mare succes cu artiști ca: Tower of Power, Mike Stern, Sherri Winston, The Drifters, The Coasters, Mary Wells, Ben E. King and Sam & Dave, George Baicea și alții.
Joe Berger – SUA – chitară – „L-am întâlnit pe Mike Vlahopol la Musikmesse cu mulți ani în urmă între sesiunile de workshop pe care le aveam și l-am văzut făcând niște chestii nebunești cu un whammy bar montat pe una din chitarele lui. Am fost convins și cucerit în mai puțin de 5 minute și de atunci am fost invitat permanent la standul lui la târgurile din Germania și SUA. Recent, Mike mi-a propus să cânt pe o melodie grozavă pentru noul său album și sper să vizitez România pentru câteva spectacole live!”
Joe a colaborat cu: Brian Johnson & Cliff Williams (AC/DC), ca inginer de sunet, iar ca și chitarist a cântat pentru artiști ca: John Entwistle (The Who), Jon Anderson (YES), Vangelis, Billy Cobham, Jon Hammond, Teruo Nakamura și a avut peste 35.000 de concerte și spectacole, ateliere și expoziții în toata lumea în ultimii ani.
Lee Hedley – Irlanda – voce Lee Hedley Blues Band (una dintre cele mai bune voci de blues din Irlanda)
Invitați Români prezenți pe album:
Claudiu (NASU) Purcarin, tobe – NightLosers,
George Baicea, chitară – Alexandru Andries
Marcian Petrescu , muzicuta – Trenul de Noapte,
Gabi Onila – backing – Axxa ,
Andi Ichim – backing– The Crossroads,
T.K.E.– artist de Hip Hop
Invitați speciali pentru lansarea de album:
În cadrul Evenimentului de lansare a albumului The UnderDog, la Hard Rock Café vor urca pe scenă alături de Mike Vlahopol & The Crossroads mai mulți invitați precum:
Decebal Bădilă – Germania – 7 nominalizari la Grammy,
Alex Paulista – Brazilia – tobe
Mihai și Aura Dănciulescu – Scarlet Aura
Mugurel Vrabete – bas – Holograf
Ionut Ruscior– voce – Publika
Eugen Mihăescu – chitară – Krypton
Claudiu “Nasu” Purcarin– tobe – Nightlosers
Rene Nistor- bas – Scarlet Aura
Humberto Miquilena – bass – Krypton
George Baicea– chitară – G.B. Electric Blues
Adriana Cojocaru– backing vocals
Alice Badea– backing vocals
Luca Alexandru Mitroi– 10 ani – tobe – Opening act

Membrii trupei The Crossroads:
Mike Vlahopol aka „Lord Of The StRings”- chitară, voce
Doru Ciutacu aka „Mr. Mopster”- voce
Călin Cruceanu aka „Colin Crossman”- tobe, percuție
Marius Oprea aka „The Preacher”- chitară bas

Trupa The Crossroads cântă în cluburi de profil încă din prima seară în care a fost fondată, adică din 1996. Într-un weekend din 1996, trupa a luat ființă cu doar 3 ore înainte de primul său concert, trupă care s-a format într-un cadru AD-HOC de unde și-a luat inițial numele, evoluând ulterior în toate cluburile de top din București, dar și din țară. Curajoși și îndrăzneți, pentru că și-au dorit să vină cu un concept nou în România, membrii trupei s-au gândit atunci să invite la fiecare concert sau eveniment un artist surpriză dintr-o formație consacrată, pentru a cânta fără repetiție, asta s-a întâmplat de mai bine de 2 ani. De asemenea, trupa AD-HOC a fost prima trupă din România care a făcut Karaoke Live.
Provenind din medii și din direcții muzicale diferite, însă dorind să meargă nu doar pe o singură „stradă” a muzicii, membrii trupei aleg să folosească legenda The Crossroads într-un mod inedit, deoarece au avut ideea de a-și duce melodiile și stările trăite pe mai multe „căi” muzicale. Atât melodiile blues classic cât și cele rock oferă o senzație clasică, dar în același timp au un sunet, dar și o atmosferă modernă, cu sunete actuale, rupte parcă din cărțile de istoria muzicii din anii ‘50.
Faptul că au versuri ușor de memorat, iar cântecele sunt ușor de fredonat, plus un spectacol excepționant, face ca trupa să fie foarte apreciată. Mike Vlahopol & The Crossroads abordează un gen muzical foarte apreciat, solicitat în ultima vreme și încă insuficient oferit pe piața muzicală din România, care aduce un aer proaspăt scenei showbiz-ului românesc și bună dispoziție în inimile ascultătorilor. Membrii trupei au acumulat o mare experiență scenică din multiple colaborări cu alte trupe, ceea ce îi ajută să transmită mai ușor optimismul lor publicului.
După mai multe colaborări de succes cu mari artiști internaționali pe care Mike a avut onoarea să-i cunoască la cele mai mari expoziții de profil din lume – NAMM Los Angeles și Musikmesse Frankfurt – posibilitatea de a transforma proiectul The Crossroads într-un proiect internațional prinde contur, datorită colaborărilor propuse de Mike unor artiști celebri, prieteni ai acestuia. Mike este onorat și în același timp mândru de prezența unor nume internaționale celebre pe albumul său, mai ales că mulți artiști l-au felicitat pentru felul în care a compus piesele și pentru melodicitatea acestora.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*