Mojo Fest: Les Elephants Bizarres, Sophisticated Lemons, Fine Gentlemen/03.09.14, Club Mojo, Bucuresti

307 vizualizări

Frumoasa toamna bucuresteana aduce, pe langa apusuri de soare melancolice, care pot frange inima oricarui cinic, si o puzderie de evenimente dedicate muzicii alternative.

Cand un asemenea show se combina cu o ocazie deosebita, cum este implinirea a cativa ani buni de concerte, karaoke, seri de club si multe alte activitati, a unui local popular ca Mojo, lucrurile nu au cum sa iasa prost!

Mojo Fest, un eveniment dedicat sarbatoririi a 5 ani de voie-buna si muzica de calitate, gasite intr-unul dintre cele mai iubite localuri din Bucuresti, a constituit prilejul perfect pentru a aduce pe scena clubului trupe ca Les Elephants Bizarres, EMIL, Partizan, Sophisticated Lemons si Fine Gentlemen.

Pe langa aceste prestatii din zona rockului alternativ, un gen predilect, promovat de Mojo, au mai putut fi urmarite si show-urile de folk, cantarile lui Eugen Avram, Catalin Ungurean, Titus Constantin, Marius Dascau si Vampy, dar si DJ set-ul, marca Vlad Dobrescu.

Pe 3 octombrie 2014, au cantat Les Elephants Bizarres, Sophisticated Lemons si Fine Gentlemen. Spectacolul a inceput in jurul orei 23, cu reprezentantia nou-venitilor de la Fine Gentlemen, care au lasat o impresie exceptionala!

Aceasta formatie, desi aflata la primul sau concert, dupa cum a recunoscut insusi solistul Elvis (un nume predestinat), a „rupt” efectiv, starnind uralele publicului. Receptia grozava a fost total meritata deoarece acesti baieti au dat totul pe scena. Mai mult, ei au o calitate foarte rara: stiu sa se conecteze la energia publicului si sa o foloseasca in favoarea lor, cu mici discursuri scenice amuzante si cu o modestie, cautata, dar foarte inteligenta, care nu poate decat sa le aduca si mai multa apropiere din partea auditoriului.

Marturisesc ca prima piesa marca FG pe care am ascultat-o pe Youtube, „I’m a Dreamer”, pentru a afla mai multe despre acest grup, m-a surprins prin natura sa domoala, orchestratia rece si partea vocala suava. Ei bine, nimic din toate acestea in show-ul live care a pendulat undeva intre melodicitatea unui indie-rock mai dur si o agresivitate stridenta, dar benefica pentru urechile deja obosite de prea multa melodie fina, cu tente metalcore. „Elvis is a hell of a screamer”, fie-ne permis sa spunem, in limba lui Shakespeare, utilizata de trupeti si in versuri, iar Andrei (chitara) si Fritz (bas) completeaza „cocktailul” exploziv cu liniile lor instrumentale inchegate si curajoase. Nici Teo, tobosarul, nu se lasa mai prejos si demonstreaza multa virtuozitate.

Fiti cu ochii pe Fine Gentlemen, dragi melomani, deoarece, in momentul de fata, reprezinta una dintre cele mai promitatoare tinere formatii de pe piata locala. Speram sa ii mai vedem frecvent in concerte!

Sophisticated Lemons, cu o atitudine mai experimentata, au urmat dupa Fine Gentlemen si au prezentat publicului un indie-rock axat pe influente mai „traditionale” – cu citire din Interpol si Joy Division. Prezenta scenica din plin, sound foarte bun si coerent, look nonconformist – toate acestea au contribuit la crearea unei atmosfere electrizante. S-au auzit piese ca „Burn It”, „On My Own” sau „So Fine”. Este o reala placere sa asculti trupe locale care manipuleaza cu originalitate constantele genului indie/alternative, creand ceva unic si de calitate.  

Felicitari acestor doua formatii fresh, care dovedesc cat de bogata este scena autohtona de muzica alternativa!

Ei bine, dupa o asteptare, indulcita de muzica buna din Mojo si de cheful de dans cu care s-au molipsit participantii la concert dupa presatiile Fine Gentlemen si Sophisticated Lemons, a venit si randul „veteranilor” de la Les Elephants Bizarres!

Formatia bucuresteana are 7 ani la activ dar este mai tanara si mai originala ca niciodata, mentinandu-si dragostea pentru muzica si creativitatea cu o nonsalanta fermecatoare. In formula inaugurata cu cateva concerte in urma, cu Tudor la synth si Enver la chitara, Elefantii reusesc sa fie mai activi si mai liberi pe scena, implicand cu usurinta si publicul in show.

Baietii au avut grija sa le multumeasca celor din Mojo pentru sprijinul oferit de-a lungul anilor si si-au aratat recunostinta printr-un concert excelent, din care nu au lipsit, bineinteles, hiturile „Hello (Says the Devil)”, „Nu ma opri”, „Smile” si „Necunoscut”.

Si pentru ca niciun spectacol nu este complet fara implicarea publicului, acesta a avut ocazia sa se alature baietilor si sa vada, pentru cateva clipe, lumea prin ochii artistilor, de la inaltimea scenei.

Daca le este ceva caracteristic Elefantilor Bizari, atunci acest lucru este incapacitatea lor de a oferi un spectacol prost. In toti anii in care am avut ocazia sa asistam la show-urile trupetilor, indiferent ca a fost vorba despre un eveniment open-air sau o seara de club, sunetul impecabil, atitudinea degajata, atmosfera de voie-buna generala si look-ul finisat, fara pata, au creat un amestec imbatabil, care ofera acestei trupe acel „star-quality” atat de rar.

Dupa ce prestatia formatiei a luat sfarsit, auditoriul a intrat in „club-mode” si s-a bucurat de o seara cu muzica de calitate, dans si mult chef de nebunii.

Cu aceasta ocazie, le uram si noi celor din Mojo Club un calduros LA MULTI ANI si ii felicitam pentru initiativa de a realiza concerte curajoase cu trupe exceptionale, care au nevoie de sprijin!


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*