Negura Bunget: 4 concerte exclusive – avanpremiera „Tau” in Romania

NEGURA BUNGET au pregatit pentru luna decembrie cateva concerte speciale exclusiv pentru publicul din Romania. Pregatiti-va de o noua experienta muzicala inedita in care veti intalni in premiera piese de pe viitorul album, intitulat sugestiv, TĂU, prima parte a Trilogiei Transilvane, album care va aparea anul viitor la casa de discuri germana Prophecy.
 
Formatia timisoreana incheie astfel un an in care muzica lor a patruns prin cele mai indepartate colturi ale lumii, intr-o formula scenica noua, cu un setlist inedit, proiectii multimedia si o instrumentatie traditionala extinsa.
 
Inregistrarile pentru albumul TĂU au inceput in studioul Negura MUSIC inca din luna septembrie. La acest proiect contribuie Dan Florin Spataru/Encoil MARK, un vechi prieten al trupei care se va ocupa de partea vizuala a discului. Pentru partea vizuala se lucreaza la un lung metraj non-narativ ce va prezenta o interpretare spirituala a naturii transilvanene sub atenta supraveghere a artistului multimedia Daniel Dorobantu. Pentru inregistrari formatia va lucra alaturi de Mihai Neagoe, un vechi colaborator al trupei pe partea de sunet live (concerte si festivaluri), care recent a devenit absolvent al colegiului Trinity (Music And Media Technologies) in Dublin, Irlanda.
 
TĂU va fi lansat via Prophecy Productions si se va bucura de o productie spectaculoasa.
 
Negura Bunget a devenit in acest an prima formatie din Romania care a reusit sa sustina in mod independent un turneu Nord American de 40 de orase ce a inclus si prezenta la festivalul Maryland Deathfest, cel mai apreciat eveniment de profil din America. Grupul timisorean a participat la inceputul acestui an in turneul Paganfest alaturi de Eluveitie, Solstafir si Primordial, marcand in total aproape 100 de concerte sustinute pe intreg mapamondul.
 
09/12/2012 – Bucuresti (RO) – Fabrica
14/12/2012 – Brasov (RO) – Rockstadt
15/12/2012 – Sibiu (RO) – Bohemian Flow
16/12/2012 – Cluj (RO) – Gambrinus
 
 
Alaturi de Negura Bunget invitati speciali vor fi:

Kultika (post-metal, Timisoara)
– o abordare post-metal ce aduce aminte de materiale clasice Cult Of Luna sau Neurosis, pornind de la vechi compozitii catre zona black metal experimentala si ajungand, in prezent, la o noua componenta impreuna cu o noua abordare muzicala ce va impresiona cu siguranta publicul amator de sonoritati post-rock/metal. In Kultika activeaza si Fulmineos, cunoscut si activ muzician in scena underground, actualmente membru Negura Bunget.
 
 
Din Brad (traditional folk, Timisoara) – va prezentza o viziune personala asupra muzicii traditionale romanesti. Din Brad e un proiect inceput de Negru si Inia Dinia de la Negura Bunget. Albumul de debut, DOR, a fost lansat in martie 2012 prin casa de discuri germana Auerbach Tonträger si a fost primit ca o viziune originala de presa de spacialitate. Din Brad a sustinut zeci de concerte alaturi de Negura Bunget, atat in Europa cat si in SUA.

Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*