Phoenix aniverseaza 50 de ani printr-un concert intim la Ateneul Roman!

Exista o singura formatie in lume care a implinit 50 de ani de cariera in afara de Rolling Stones. Este din Romania, se numeste PHOENIX si, cu totii, avem onoarea de a fi contemporani cu ea.
Pe 5 decembrie, legendara trupa Phoenix sarbatoreste cinci decenii de existenta intr-un spectacol magistral la Ateneul Roman. Infiintata in 1962 sub titulatura „Sfintii”, Phoenix a hranit spiritual generatii de romani si a lansat mari muzicieni si piese nemuritoare.
Antena 3 si Asociatia Miscarea de Rezistenta va ofera un spectacol-legenda care se va desfasura sub auspiciile Ateneului Roman, simbol al culturii nationale.
Evenimentul este recomandat de Rock FM.
Biletele s-au pus in vanzare prin Eventim: Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Librariile Humanitas si Carturesti si online pe www.eventim.ro la pretul de 150 lei.
Pentru Phoenix, libertatea de a fi si de a se exprima a fost de ordin primordial, lucru care s-a adeverit in decursul deceniilor. Din acest motiv, Phoenix este poate singura formatie romaneasca indreptatita sa-si adjudece statutul de legenda rock. Deschizatori de drumuri in muzica adresata publicului larg din Romania celei de-a doua jumatati a secolului XX, membrii formatiei au abordat numeroase subgenuri ale rockului. In anii 1970, efectele schimbarilor politice din tara asupra vietii culturale au dus la destramarea multor formatii de gen. Phoenix a fost deasupra vremurilor prin una din cele mai neasteptate evolutii, dand nastere subgenului rock numit etno-rock, inspirat din folclorul romanesc autentic.
Documentandu-se profund in domeniul datinilor si obiceiurilor folclorului pre-crestin, au realizat astfel o sinteza intre muzica arhaica si mijloacele moderne de expresie. Phoenix acopera in regim de continuitate o plaja de public de patru generatii. De-a lungul timpului, fanii au perceput, in egala masura, muzicalitatea si mesajul spiritual cu aspect protestatar transmis, identificandu-se permanent cu simbolul Phoenix.
Sursa: Comunicat Miscarea de Rezistenta

Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*