Sinéad O’Connor a decedat: comunitatea artiștilor omagiază „ o persoană extraordinară și o artistă uimitoare”

Pe data de 26 iulie, artista irlandeză Sinéad O’Connor a decedat, la vârsta de 56 de ani. Ca urmare a anunțului oficial făcut de către familia artistei, multe personalități din lumea muzicii pop, rock și metal i-au adus omagii celei care a uimit o lume întreagă atât prin talentul său artistic, cât și prin curajul și forța interioară cu care a militat împotriva abuzului asupra copiilor.

Membrii trupelor Smashing Pumpkins, Anthrax, Exodus, L.A. Guns, Shinedown și Queensryche se numără printre cei care au reacționat pe rețelele de socializare față de trecerea în neființă a cântăreței Sinéad O’Connor. Artista irlandeză, care a devenit o figură controversată după ce a rupt o fotografie a Papei Ioan Paul al II-lea în timpul unei apariții, în 1992, la emisiunea Saturday Night Live, avea doar 56 de ani.

„Cu mare tristețe anunțăm decesul iubitei noastre Sinéad”, a confirmat familia ei într-un comunicat. „Familia și prietenii ei sunt devastați și au cerut intimitate în acest moment foarte dificil”.

Single-ul revoluționar al lui O’Connor a fost lansat în 1990. Este vorba despre hitul numărul 1 Nothing Compares 2 U, o melodie scrisă și compusă de Prince. În total, Sinéad O’Connor a lansat 10 albume, cel mai recent în 2014 I’m Not Bossy, I’m The Boss.

Sinéad a vorbit despre ascensiune ei în documentarul Nothing Compares, care a apărut anul trecut. Ea a explicat de ce s-a simțit forțată să rupă o fotografie a Papei Ioan Paul al II-lea în fața camerei, după ce a interpretat o versiune a cappella a piesei lui Bob Marley, War. Apoi a spus publicului: „Luptați cu adevăratul inamic”.

Deși Sinéad și-a anunțat retragerea din muzică și turnee, scriind în 2021 că „îmbătrânise” și era „obosită”, ea s-a răzgândit în câteva zile, spunând: „Îmi place meseria mea. Să fac muzică, adică. Îmi place responsabilitatea de a fi o ființă talentată (și deschisă) și că trebuie să trec prin ziduri de prejudecăți în fiecare zi pentru a-mi câștiga existența.”


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*