Steve Vai: „Romania are niste muzicieni exceptionali”

269 vizualizări

Legendarul chitarist STEVE VAI a participat astazi, 28.05.2013, la o conferinta de presa speciala, pusa la cale de organizatorii „Eco Fest„, evenimentul de pe 25 iunie de la Arenele Romane, in cadrul caruia artistul va oferi un recital exceptional alaturi de Evolution Tempo Orchestra.

Festivalul este organizat de Inmusica Events, Cramps Music Italia, I U Rock USA, Noa Events, VIR Company, revista Energia din Romania si Ambiente TV Italia. Vor mai concerta Cvartet Hypnotique si formatia Publika.

„Eco Fest” s-a nascut din dorinta de a sarbatori o colaborare in continua crestere intre Romania, Italia si intreaba Europa, printr-un festival adresat ecologiei si energiei curate.

Steve Vai se afla in Romania pentru a repeta alaturi de Evolution Tempo Orchestra si de muzicienii pe care ii va avea invitati pe scena.

Artistul a ascultat cu atentie intrebarile jurnalistilor si a vorbit atat despre concert cat si despre anumite subiecte mai personale.

Steve a raspuns la intrebari legate de dragostea sa pentru muzica, de artistii din ziua de azi si nu in ultimul rand de Romania, tara pentru care artistul are un sentiment de admiratie special.  

Steve Vai  DSC7644

Incep prin a va spune ca sunt bucuros ca ma aflu din nou in Romania, acest loc cu care am o legatura speciala. Aici, muzicienii sunt mult mai deschisi la minte. Nu sunt atat de rigizi. De aceea imi si pot pune atat de usor in aplicare planul colaborarii intre mine si o orchestra. In alte locuri, oamenii care ajung sa cante muzica simfonica se lipesc de scaun si nu mai vor sa auda altceva. Situatia este diferita in Romania. Aveti niste muzicieni exceptionali.„, a declarat artistul.

Acesta si-a exprimat parerea in legatura cu muzicienii din ziua de astazi.

Nu dau vina pe veac pentru felul in care gandesc muzicienii tineri. Lucrurile sunt cum sunt iar oamenii se adapteaza. Copiii mei nu stiu ce inseamna viata fara internet, de exemplu. Se misca foarte repede – mai repede decat voi fi eu vreodata in stare. Chiar si asa, viteza ulutioare cu care se schimba lucrurile nu trebuie sa opreasca pe cineva din a-si urma viziunea. Faptul ca atat de multe trupe apar si dispar se datoreaza lor insile, nu erei haotice in care vietuim„, a spus Vai.

Artistul a mai vorbit despre ceea ce il bucura cel mai mult la muzica si despre regrete.

Nu am regrete si traiesc mereu in prezent. Este cel mai sanatos. Degeaba stai si pierzi timp gandindu-te ca ai face diferit niste lucruri daca te-ai putea intoarce in trecut. La momentul respectiv, nu aveai cum sa le faci altfel pentru ca iti lipsea experienta. Ideea este sa inveti din greseli si sa faci lucrurile diferit acum„, a marturisit chitaristul.

Steve Vai  DSC7657

Steve a semnat si chitara Ibanez galben fosforescent pe care o va primi unul din participantii la Masterclass-ul pe care il va sustine artistul.

Maximum Rock Magazin a stat de vorba mai mult cu Steve Vai si va posta in curand un interviu video cu discutia. Tot ce putem sa spunem este ca l-am descusut pe Steve cu privire la perioada sa nebuna din anii 80 si nu am fost deloc dezamagiti de confesiuni.

Ramaneti pe fir!

Mai multe despre Eco Fest AICI.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*