Summer Well (ziua 2)/10.08.2014, Domeniul Stirbey, Buftea

Ziua a doua a festivalului Summer Well a inceput mult mai bine decat precedenta, ceea ce a fost un lucru imbucurator atat pentru organizatori, cat si, mai ales, pentru participanti.

Au disparut problemele cu jetoanele si cu mancarea, transportul s-a desfasurat eficient iar sunetul a fost complet reparat. Daca in prima zi, sound-ul a lasat mult de dorit, pe data de 10 august, cand au concertat Reptile Youth, Tom Odell, Miles Kane, The National si Placebo, festivalistii s-au putut bucura de un sound ca la carte.

Miles Kane, zvapaiatul rocker britanic, a urcat pe scena impreuna cu brigada sa de trupeti rebeli, imbracati cu totii cu outfituri in voga, in stil 70s. Sunetul consistent si delicios, chitara bogata si glasul aspru dar cizelat al lui Kane au dat startul partii rock’n’roll a serii. S-au auzit melodii ca „Inhaler”, „You’re Gonna Get It”, „Don’t Forget Who You Are” si multe altele.

Show-ul oferit a fost unul energic, plin de forta si sexy, cu un Kane in forma maxima, dand frau liber laturii sale senzuale si prezentandu-le domnisoarelor de la fest miscarile sale pline de aluzii.

Unul dintre cele mai asteptate momente ale serii a fost prestatia The National, care au adus un brand mai bland de indie-rock, dupa desfasurarea lasciva si plina de SDRR (sex, drugs, rock’n’roll) oferita de Miles Kane.

Americanii de la The National au cantat melodii ca „Don’t Swallow the Cap”, „I Should Live in Salt”, „Sea of Love” si melancolica balada „I Need My Girl”. S-au auzit si „Squalor Victoria”, „Slow Show” si „Terrible Love”. La concert, nu era loc sa arunci un ac si era clar ca foarte multa lume venise doar pentru aceasta formatie. The National a oferit un spectacol curat, fara elemente transgresive, intr-un stil specific, de rock „introvertit”.

Astfel, dupa doza de pace nostalgica servita de trupa originara din Cincinnati, a urmat exodul spre food court, pe deoparte, si cel spre front row, pe de alta, atunci cand fanii Placebo au preluat fraiele. Pe acestia ii astepta un spectacol exceptional.

In forma maxima, Brian Molko, Stefan Olsdal si Steve Forrest au pus de un show dinamitard. Alaturi de cei trei membri cheie, s-au regasit pe scena si Fiona Brice (vioara, clape, percutie, backing vocals si theremin), Bill Lloyd (bas, chitara, clape) si Nick Gavrilovic (chitara).

S-au auzit atat melodii clasice precum „Every You, Every Me”, „For What It’s Worth”, „Space Monkey”, „Special K” si „The Bitter End”, dar si piese noi, primite foarte bine de public: „Scene of The Crime”, „Rob the Bank”, „Exit Wounds” sau „Too Many Friends”. La bis, format, spre deliciul fanilor, din trei piese, s-au auzit „Running Up That Hill”, „Post Blue” si „Infra Red”.

Trupa a aratat de ce a meritat rolul de headliner la festival oferind un concert impecabil, din toate punctele de vedere: sunet exceptional, atmosfera cum rar vezi la show-urile sustinute in Romania, comunicare cu publicul si mesaj. Brian and Co. au punctat, la final, nevoia tolerantei universale si a acceptarii diferentelor dintre oameni.

„Be the change” (fii schimbarea!) a spus Brian, carismatic ca intotdeauna. La final, baietii erau vizibil fericiti de reactiile grozave ale publicului, care nu se mai oprea din aplaudat.

Desi prima zi s-a desfasurat anevoios si au existat cateva lucruri care nu s-au intamplat chiar cum trebuia, ziua a doua a compensat aceste inconveniente, printr-o organizare de calitate si profesionista.

Cozile la jetoane au disparut, mancarea a fost pe toate gusturile, atmosfera de festival de anvergura si, cel mai important, sunet de calitate!

Felicitari organizatorilor pentru o mobilizare rapida si speram sa avem o noua editie Summer Well si in 2015, cu un line-up la fel de in voga.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*