Top 10 piese HIM intru consolarea fanului intristat de disparitia formatiei

HIM. Iata o formatie care a starnit, inca de la primul album, "Greatest Love Songs Vol 666", reactii amestecate. In timp ce unii sarbatoreau nasterea unui produs muzical poetic, intunecat si posesor al acelei vocatii de a salva suflete, caracteristica legendelor, altii carcoteau de zor descriind trupa cu apelative mai putin abisale, cum ar fi "gay", "patetic" si "ce naiba e cu tipa de la voce?".

Ei bine, in oricare din cele doua categorii te-ai situa, draga cititorule, nu poti nega ca Majestatea Sa Infernala a dat nastere unor fenomene demne de luat in seama de fanii rock. Nu vorbim numai despre numarul mare de gotherite slabanoage si melancolice care si-au vandut sufletul diavolului pentru Ville Valo (voce), ci si despre aprecierea aratata trupei de publicatii de renume, dar si de industria muzicala, care nu a ezitat sa-i premieze pe finlandezi cu toate trofeele care i-au picat in mana.

Din pricina tristei disparitii a formatiei din peisajul sonic contemporan, datorata unor probleme lamurite mai pe larg AICI, Maximum Rock Magazin s-a decis sa invoce zeii metalului iubaret cu un top 10 piese HIM. Poate ii induplecam pe demiurgi sa-l invie pe acest Lazar manjit cu dermatograf la ochi.

Si nu…"Join Me" nu a fost inclusa. Sâc!

10. Ode to Solitude

Melodia face parte de pe ultimul album al formatiei, "Screamworks – Love in Theory and Practice", cel mai "americanizat" material al finlandezilor care au declarat de curand ca urmatorul disc va reprezenta o intoarcere la radacinile "doom" ale trupei.

9. In the Nightside of Eden

Orice i s-ar reprosa formatiei, detractorii nu pot nega ca Valo scrie unele din cele mai "literare" si culte versuri. Aceasta piesa, cu sonoritati versatile care combina o linie contagioasa de pian cu distorsiile minimaliste ale lui Linde (chitara), vorbeste despre temele preferate ale gnosticilor – despre Edenul pangarit, dorinta oamenilor de a deveni zei si despre…sex.

8. In Joy and Sorrow

O balada pop-rock extrasa de pe materialul "Deep Shadows and Brilliant Highlights" care a reusit sa se impuna ca o piesa clasica de dragoste prin orchestratia tandra si versurile de suflet.

7. This Fortress of Tears

Daca ati citit Edgar Allan Poe stiti despre ce vorbeste Valo in aceasta piesa, cand se refera la puterea lacrimilor de a ridica adevarate lumi de suferinta. Daca nu ati citit Edgar Allan Poe…puneti mana pe carte, blasfemiatorilor!


6. Sigillum Diaboli


Iata o piesa cu adevarat satanista (sariti, puritanilor!). Nu, glumeam. "Sigillum Diaboli" este un bonus-track de pe ultra-comercialul album "Razorblade Romance" – probabil printre singurele melodii "dotate" de pe disc. Asadar, merita un loc in topul nostru.  

5. Cyanide Sun

"Venus Doom" este unul din albumele cele mai prost cotate ale trupei…si toate astea pe nedrept. Materialul a fost influentat de trupe ca My Dy


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*