Vidma, Still Vision/11.09.2014, Underworld Club, Bucuresti

450 vizualizări

Daca v-ati intrebat ce se mai intampla pe scena extreme metal-ului romanesc, sambata, 11 octombrie i-ati putut vedea live pe Vidma si Still Vision.

Aceastea sunt doua trupe tinere, aparute de curand in lumea muzicii, dar care par a avea un viitor promitator. In ciuda publicului restrans, concertul a fost unul reusit, atmosfera fiind una de distractie in care toata lumea s-a simtit bine, inclusiv membrii trupelor care s-au dezlantuit pe scena.

Baietii au fost cat se poate de naturali  si s-au lasat patrunsi de muzica, antrenand, de asemenea, publicul cu diverse trucuri precum pogo sau crowd surfing. Evenimentul a inceput in jurul ore 21:00, iar scopul  acestuia a fost promovarea primului album al trupei Still Vision, cei de la Vidma cantand in deschidere. Surprinzator a fost modul in care trupele se promoveaza reciproc, fapt mai putin intalnit in underground-ul romanesc. Se poate spune ca Vidma si Still Vision sunt doua trupe prietene care se completeaza una pe cealalta. In timp ce Vidma se axeaza doar pe linia metal-ului extrem, Still Vision au un stil complex, alcatuit din mai multe genuri muzicale. Vidma a fost infiintata in anul 2012 de catre Petre Bog, fost chitarist al trupei, Tudor Ungurean (chitara) si Luca Rusu (tobe), alaturandu-se apoi Luca Nicolaescu ( bas si voce) si Alex Ionescu (chitara).

Stilul trupei cuprinde cam toate subgenurile metal-ului extrem( death, black, deathcore, thrash); se regasesc influente ale trupelor internationale: Marduk, Burzum, Belphegor, Meshuggah si multi altii. Vidma a debutat  in cadrul unui concert in Iron City, alaturi de Fjord, urmand sa cante in Rock n Regie cu alte trupe underground precum Fallen sau Crossbone. Este de mentionat faptul ca trupa a primit premiul pentru Best Metal Newcomer la concursul Metalhead Awards.

Still Vision este o trupa mai noua, formata in primavara anului 2013, dar care a avut parte de o evolutie buna; in toamna aceasta a fost lansat primul material discografic, „The Call”, pe 4 octombrie in cadrul Folk&Metal Fest. . Formatia este greu de incadrat intr-un gen muzical, intrucat are influente de thrash, alternative, progressive si multe altele. Trupa este alcatuita din Jean – Lead Vocal, Vlădut – Lead Guitar, Shary- Rhythm Guitar, Luca – Bass Guitar/Backing Vocal si Andrei Matei-tobe.

Este interesant modul in care sunt imbinate elementele de electropop si grindcore cu cele de cosmic black metal. De asemenea, majoritatea melodiilor sunt cantate pe clear voice, uneori fiind suprapuse secventele de scream ale basistului Luca.

Live, ambele trupe au avut un feedback pozitiv, asta in ciuda problemelor de sonorizare ale clubului. Vidma a fost apreciata de public, in special pentru piesa „The Scalpel” si multe altele, avand si un bis la sfarsitul concertului. S-a vazut faptul ca baietii au muncit la inregistrari, intrucat instrumentalul a sunat bine, iar growling-urile solistului au fost pe masura asteptarilor tuturor, astfel incat putem spune ca la numai 17 ani, Luca „are plamani” pentru asa ceva.  Still Vision nu a fost in formula completa pentru a canta, deoarece chitaristul Vladut nu a putut participa la concerta din cauza unor probleme de sanatate.

Ii uram insanatosire grabnica pentru a-l vedea la celelalte evenimente ale trupei. Chiar daca dupa terminarea concertului celor de la Vidma o mare parte din public a parasit locatia, asta nu i-a impiedicat pe baieti sa sustina un concert de apreciat, o mare parte din merite revenindu-i si managerului lor de trupa Zavada Alexandru (Alex Acky), care s-a ocupat atat de promovarea trupei, dar si de evenimentul curent.

Au fost cantate aproape toate melodiile de pe albumul a carui lansare va avea loc in luna noiembrie, iar fanii trupei se pare ca au apreciat mult evenimentul, solicitand  trupei 3 bisuri la final. Desigur, piesa „New Generation” nu a lipsit de pe repertoriul band-ului, fiind o melodie simbolica pentru generatia trupetilor, care speram sa ne faca mandri pe viitor si sa aduca multe lucruri noi cel putin pe piata muzicala.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*