White Walls, Monarchy, Axial Lead / 26.05.2012, Ageless Club Bucuresti

175 vizualizări

Chiar daca pe multi vremea mohorata nu i-a scos din casa, faptul ca am pierdut lansarea primului material discografic semnat Monarchy (eveniment ce a avut loc la Jukebox Venue) m-a facut sa dau o fuga pana in Ageless Club sa-i vad la lucru pe acestia, dar si pe constantenii de la White Walls.
Trebuie sa spun, in primul rand, ca Ageless Club este o locatie excelenta pentru un concert cu un public de 100-120 de persoane, cu un sistem P.A. si de lumini decent, cu un backline foarte bun, dar si cu o mica terasa in care gasesti atat bere foarte ieftina, cat si mancare (de la sandviciuri si pana la mititei sau chiar ciorba de burta).

Si ca sa revin la scopul vizitei mele in Ageless Club am sa punctez ca am ajuns la locatie in timp ce pe scena era in desfasurare recitalul formatiei Axial Lead, o trupa tanara (adepta a sonoritatilor prog) cu piese interesante cu versuri atat in limba engleza, cat si in limba romana, care daca va lucra la „aspectul estetic” ar putea sa emita pretentii in viitor. Cand spun „aspectul estetic” ma refer in primul rand la tinuta vestimentala a trupei, dar si la miscarea de pe scena care practic a fost inexistenta, exceptie facand unul dintre chitaristi. Trupele tinere ar trebui sa inteleaga ca miscarea si energia de pe scena sunt ca un drog pentru publicul prezent, asa ca faceti bine si „drogati” publicul!

Mi-au placut insa vocea si timbrul vocal al solistului… avea ceva interesant si nu-mi ramane decat sa-i urez mult noROCK si chef de ROCK!

Dupa o pauza destul de lunga in care s-au schimbat sculele si dupa un intro a la Razboiul Stelelor, trupa Monarchy intra direct in miezul problemei… Trebuie sa recunosc ca am ascultat un preview al albumului recet lansat, „Feeding The Beast”, iar asteptarile mele au fost foarte mari.

Prima surpriza a fost reprezentata de aparitia pe scena a trupei intr-o formula noua pentru mine, cu un singur chitarist si un nou tobosar. Trecand peste acest aspect am sa amintesc ca daca prima piesa, „Hysteria”, a fost macelarita de la un cap la altul, sunetul a inceput sa-si revena incepand cu urmatoarea piesa, „Soul Capture”, iar odata cu „Rise and Fall” pot spune ca acesta a fost in parametrii normali ai unui concert.

Baietii au experienta si acest lucru se observa atat in compozitia pieselor, cat si pe scena: Dragos Cretu se implica in dialog cu publicul pe toata durata recitalului, iar lipsa celui de-al doilea chitarist a fost excelent preluata de partile de clape care au fost impinse mai in fata, in special la solo-uri.
A fost cantat tot materialul, exceptie facand piesa „Endless Journey”, iar pentru cei care inca nu au luat contactul cu aceasta trupa trebuie mentionat ca sonoritatile sunt undeva intre Queensryche si Iron Maiden.

Cred ca o promovare corecta si un plan de marketing bine gandit vor da sansa acestei trupe sa se afirme si sa ajunga acolo unde isi doresc membrii ei.

Setlist Monarchy:
1. Hysteria
2. Soul Capture
3. Rise and Fall
4. Earthquake
5. Feeding The Beast
6. Soul Insanity
7. At The Worldâ’s end
8. Tribute
9. All As One

Despre White Walls numai cuvinte de lauda! O trupa in plina ascensiune, care stie profite de fiecare aparitie scenica, dar in primul rand care stie sa-si faca un ton de chitara care sa sune de sa te loveasca acolo unde trebuie, cu un basist care parca este bagat in priza pe tot parcursul recitalului, un tobosar care simte si traieste fiecare bataie in toba si un vocal bine ancorat in piese. Chiar daca unele piese sunt destul de lungi pentru un concert, trecerile de la un tempo la altul fac ca acestea sa fie dinamice si atractive.  

Muzica celor de la White Walls nu este pentru amatorii de mosh pit, ci pentru adevaratii cunoscatori si admiratori de sonoritati prog / metal, asa ca nu va mirati daca la un concert cu aceasta trupa vedeti fani care vor sta pur si simplu cu gura cascata… fiindca da, e o muzica care te lasa cu gura cascata.

Setlist White Walls:
1.   Intro
2.   Friends For A While
3.   The One Who Walks…
4.   …Into The Water
5.   Patience (New)
6.   The Lost Art Of Chapeaugraphy: Part I
7.   The Lost Art Of Chapeaugraphy: Part II
8.   The Lost Art Of Chapeaugraphy: Part III
9.   new untitled song
10. Another Sun (New)
11. Curtains
……
12. Sinners

A fost un eveniment de la care nu a lipsit standul de merchandise, de unde se puteau achizitiona atat albumul Monarchy, tricouri si CD-ul White Walls, cat si alte produse si CD-uri rock si metal.

Un concert reusit care cu siguranta face ca aceasta locatie sa fie din ce in ce mai cautata de trupele amatoare de live.

(Text & foto: Nelu Brindusan)


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*