Yngwie Malmsteen intregeste la Bucuresti trio-ul de aur G3 din 2003

312 vizualizări

Joe Satriani, fondatorul, Steve Vai si vikingul, Yngwie Malmsteen,  au scos cu aceasta ocazie dublul CD „G3: Rockin’ in the Free World|” si DVD-ul „G3: Live in Denver”.

Bucuresti, 20 aprilie 2015 – Iata ca rarisimul Yngwie Malmsteen, chitaristul care atrage ca un magnet nu numai publicul iubitor al sonoritatilor neoclassical metal, concerteaza in Romania in mai putin de 4 saptamani.

Toti vor sa-l vada pe 13 mai, la Sala Palatului, incepand cu ora 20.00! Be there!

Cu aceasta ocazie, putem spune ca sosirea lui Malmsteen la Bucuresti intregeste trio-ul de aur (G3) via perioadei 2003-2004, Joe Satriani si Steve Vai fiind vazuti si ascultati live tot pe scena Salii Palatului.

In urma cu 12 ani, Joe Satriani il invita, in sfarsit, pe furiosul Yngwie Malmsteen in proiectul sau, G3, proiect unde au fost cooptati o serie de chitaristi de exceptie de-a lungul timpului, precum: Steve Vai, John Petrucci, Eric Johnson, Kenny Wayne Shepherd, Paul Gilbert, Steve Morse, Steve Lukather, Uli Jon Roth, Michael Schenker, Tony MacAlpine, Johnny Hiland, Keith More, Brian May, Patrick Rondat, Herman Li, Alejandro Silva, Eric Sardinas sau Justin Guerin.


De subliniat totodata ca s-au repus in vanzare bilete la pretul de 159 lei!

Va invitam sa ocupati locuri in sectorul D si loje!

Asteptat cu ardoare din 1994, odata cu aparitia celebrei balade “Forever One”, piesa ce era difuzata in heavy-rotation pe posturile de radio de specialitate, CONCERTEAZA, in sfarsit, in ROMANIA !!!

Eveniment sustinut de Rock FM si Romania TV!

Cu o tehnica de-a dreptul incredibila a fost pentru jumatatea anilor ’80 un adevarat fenomen, virtuozul in neoclasic devenind in scurt timp idolul a milioane de tineri, inclusiv in Romania.

Rising Force, Black Star, Heaven Tonight, You Don’t Remenber I’’ll Never Forget, Perpetual, Fire & Ice, Seventh Sign, Forever One, Vengeance, Like An Angel sau Evil Eye sunt cateva dintre cele mai cunoscute piese ale chitaruistului si care le veti putea asculta live pe 13 mai.

Vino la cel mai surprinzator concert al anului sa-l urmaresti LIVE pe Regele Arpegiilor: Yngwie Malmsteen!

Biletele pentru concertul YNGWIE MALMSTEEN se gasesc la urmatoarele categorii de preturi:    

VIP – 359 RON
CATEGORIA I – 259 RON
CATEGORIA II – 219 RON
CATEGORIA III – 159 RON
CATEGORIA IV – 99 RON    

Acestea sunt disponibile online pe:
1.    eventim.ro;
2.    iabilet.ro
3.    myticket.ro si magazinele Diverta;
4.    bilet.ro
5.    salapalatului.ro sau la casa de bilete a Salii Palatului.

DESPRE YNGWIE MALMSTEEN    

In ziua in care Jimi Hendrix a murit, chitaristul Yngwie Malmsteen s-a nascut

Lars Johann Yngwie Lannerback s-a nascut in Stockholm (Suedia) pe 30 iunie 1963. Imediat dupa divortul parintilor a preluat numele de fata al mamei, Malmsteen, devenind peste ceva ani cel pe care il cunoastem foarte bine astazi: Yngwie J. Malmsteen.

Fiind cel mai mic copil din familie (Ann Louise, sora, si Bjorn, fratele) nu a prezentat deloc interes pentru muzica. Pana intr-o zi cand insitenta mamei sale da roade, subit. Pe 18 Septembrie 1970, Yngwie se uita la o emisiune despre moartea lui Jimi Hendrix. Baietelul de doar 7 ani a ramas fascinat de Hendrix, de publicul ce era extaziat de maniera in care acesta manuia chitara.

Astfel, ziua in care Jimi Hendrix a murit, chitaristul Yngwie Malmsteen s-a nascut.

Curios si tenace, incepe sa invete sa cante la un Stratocaster foarte ieftin si imediat Malmsteen ii descopera pe cei de la Deep Purple, petrecand sute de ore invatand sa le cante piesele.

Admiratia sa pentru influenta clasica din chitara lui Ritchie Blackmore l-au trimis catre sursa: Bach, Vivaldi, Beethoven, and Mozart. Cum micul chitarist absorbea tot de la batranii clasici enumerati mai inainte, urechea sa muzicala se dezvolta pe zi ce trecea iar stilul sau de a canta la chitara capata un contur foarte interesant. Astfel ca la varsta de 10 ani toata energia sa era canalizata in directia muzicala.

Mama sa si sora sa, doua talentate flautiste si-au dat seama imediat de inclinatia sa, de darul pe care abia acum incepea sa il descopere, oferindu-i tot suportul de care a avut nevoie.  Malmsteen progresa vazand cu ochii. In primii ani ai adolescentei, Yngwie urmareste la televiuzor o emisiune despre violonistul rus, Gideon Kremer, care a interpretat o bucata extrem de grea a virtuozului violonist, Niccolo Paganini. Efectul lasat asupra lui Malmsteen a fost profund si a inteles, in sfarsit, cum sa combine pasiunea pentru muzica clasica cu acordurile burgheze ale chitarei sale si, un un lucru foarte important, cu …. carisma.

A sosit in Los Angeles in 1983 si rapid a fost recrutat sa cante intr-o trupa care nu era la nivelul performantelor sale artistice. A trecut rapid prin Steeler si Graham Bonnet. In 1984 scoate primul sau album solo “Rising Force” si incepand din acel moment povestea Yngwie Malmsteen avea sa inceapa.

Rising Force a castigat premiul Guitar Player Magazine’s pentru cel mai bun album rock si a fost nominalizat la un Grammy pentru “Best Rock Instrumental”, atingand locul 60 in topul albumelor Billboard. Yngwie J. Malmsteen’s Rising Force, asa cum a fost cunoscut de atunci pana spre finalul anilor 80, lanseaza rapid “Marching Out” in 1985, cu Jeff Scott Soto la partea de voce.

Urmatoarele albume sunt un succes adevarat: Trilogy in 1986, Odyssey in 1988, Eclipse in 1990, Fire & Ice in 1992, The Seventh Sign in 1994, Mangnum Opus in 1995, Inspiration in 1996,     Facing the Animal in 1997,  Alchemy in 1999,  Attack! in 2002, Unleash the Fury in 2005, Perpetual Flame in 2008, Angels of Love in 2009, Relentless in 2010 si  Spellbound in 2012.

Stilul neoclasic al lui Malmsteen a devenit popular printre chitaristi la mijlocul anilor ’80, influentandu-i pe Jason Becker, Paul Gilbert, Marty Friedman, Tony MacAlpine and

Vinnie Moore, nume de referinta in industria muzicii rock.

Sursa: Comunicat de presa


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*