10 trupe metal cu frati in componenta

2.671 vizualizări

Este cunoscut faptul ca multe trupe din industria de metal sunt compuse din frati. Acestia formeaza, in unele cazuri, nucleul trupei, avand o influenta majora in deciziile pe care grupul il face.

Totusi, atunci cand fratii se apuca sa se certe serios, dusmania care apare intre ei nu are limite. In industria metal nu au existat episoade majore de acest gen, fata de industria de rock, unde un anumit scandal dintre frati continua si in zilele noastre (Noel si Liam Gallagher de la Oasis)!

In urmatorul material, va vom prezenta anumite „cupluri” de frati care au si-au lasat amprenta asupra muzicii metal de azi. Asadar, rezultatul este urmatorul:

Fratii Igor si Max Cavalera – ex-Sepultura, Cavalera Conspiracy

Cei doi frati au infiintat formatia Sepultura in anul 1984, asta dupa ce au mers la un concert Queen: Max a devenit solistul si chitaristul grupului, iar Igor a ales tobele. In acel an, Igor avea 13 ani, iar fratele sau, 14. Dupa ce in 1996 Max a parasit Sepultura, relatia dintre cei doi frati s-a racit si timp de un deceniu nu au mai cantat impreuna: Max a infiintat Soulfly, Igor a ramas cu Sepultura. Impacarea totala a venit in anul 2006, atunci cand Max a cantat pe aceeasi scena cu fratele sau doua piese Sepultura. In anul 2007, cei doi au infiintat Cavalera Conspiracy, iar in acest an se pregatesc sa lanseze un album nou.

Fratii Sakis si Themis Tolis – Rotting Christ

Formatia Rotting Christ a luat nastere in anul 1987 la initiativa celor doi frati (ei au ramas pana in zilele noastre singurii membri fondatori prezenti in line-up). Ei sunt, in continuare, principalii compozitori ai trupei, in ciuda schimbarilor repetate de componenta care au existat in ultimele doua decenii.

Fratii John si Donald Tardy – Obituary

Cei doi, alaturi de chitaristul Trevor Perez si fostul membru Allen West, sunt fondatorii trupei americane Obituary. Formatia s-a remarcat rapid in underground-ul din Florida, facand parte din celebra miscare de death metal american, alaturi de trupe precum Death sau Morbid Angel. Relatia dintre cei doi este atat de stransa, incat in anul 2009 au infiintat un proiect special, numit „Tardy Brothers”, care a lansat un singur album pana acum: „Bloodline”. Totodata, ei declarat: „Am ajuns la punctul ca, atunci cand compunem, amandoi stim unde vom ajunge inainte sa incepem toata treaba. Avem si opinii diferite si lucrul acesta ne face sa continuam. Realizam metal pentru ca asta ne place!”.

Fratii Vincent si Darrell Abbott – Pantera, Damageplan

Pantera este una dintre cele mai reprezentative formatii ale anilor ’90: trupa a luat nastere in anul 1981, la initiativa fratilor Abbott, care erau influentati la acea vreme de muzica formatiei Van Halen. In anul 1987, Phil Anselmo devine solistul formatiei, iar genul abordat se schimba radical. Anul 1990 devine un an de cotitura pentru cariera celor patru membri Pantera, odata cu aparitia albumului „Cowboys From Hell”. Au urmat la sfarsitul anilor ’90 certurile cu Phil, ca mai apoi, cativa ani mai tarziu, Pantera sa se destrame pentru totdeauna. Moartea trupei Pantera a insemnat si nasterea trupei Damegeplan. Existenta formatiei a fost una efemera, deoarece decesul lui Dimebag a venit ca un soc pentru intreaga industrie: acesta este impuscat pe scena, in timpul unui concert, episod la care a participat si Vinnie. Moartea lui Dimebag a insemnat si incetarea oricarei colaborari dintre familia Abbott si Phil Anselmo.

Fratii Joseph si Mario Duplantier – Gojira

Fratii Duplantier sunt fondatorii trupei franceze Gojira. Din anul 1996, trupa a lansat cinci albume de studio, si se pregatesc sa il lanseze pe cel de-al saselea. Pe langa activitatea muzicala, Joseph este un sustinator vehement al conservarii naturii, fiind membru al organizatiei Sea Shepherd Conservation Society, iar Mario este pasionat de pictura.

Fratii Spiros si Christos Antoniou – Septicflesh

Cei doi au infiintat, alaturi de chitaristul Sotiris Vayenas, formatia Septicflesh in anul 1989: Christos avea 15 ani, iar Seth 16. In anii ’90, trupa nu a fost una foarte recunoscuta in underground-ul grecesc; situatia s-a schimbat incepand cu anul 2003, dupa lansarea albumului „Sumerian Deamons”. Trupa s-a despartit intre anii 2003-2007, timp in care Christos a obtinut un master in muzica clasica la Londra, iar Seth si-a aprofundat studiile in arta in Atena. Septicflesh a lansat in acest an un album nou, „Titan”.

Fratii Anders si Jonas Bjorler – At The Gates

Anders este chitaristul iar Jonas basistul trupei suedeze At The Gates. Mai mult decat atat, cei doi sunt gemeni. Acestia au ajutat trupa sa devina un important reprezentat al muzicii metal nordice. At The Gates se pregateste sa lanseze un nou album de studio, primul dupa o absenta de 18 ani.

Fratii Vincent, Jamie si Danny Cavanagh si fratii John si Lee Douglas – Anathema

Anathema este formata din doua perechi de frati: nucleul se axeaza in jurul fratilor Cavanagh: Jamie si Danny sunt gemeni, iar Vincent este fratele lor mai mare. Cealalta pereche de frati este reprezentata de solista Lee Douglas si bateristul John Douglas. Oare relatiile stranse dintre acesti frati sa fi cauza pentru muzica atat de frumoasa pe care Anathema a produs-o din 1990 pana in zilele noastre?

Image and video hosting by TinyPic

Fratii Michael „Vorph” si Alexandre „Xytras” Locher – Samael

Putini stiu ca Vorph si Xytras sunt frati: cei doi au inceput in anul 1987 aventura cu trupa Samael. Formatia s-a remarcat pentru stilul inovator care a imbinat genuri precum black si industrial metal.

Image and video hosting by TinyPic

Fratii Pekka si Antti Kokko – Kalmah

Kalmah are in componenta doi frati care reprezinta sufletul trupei: pe Pekka si Antti. Formatia se poate lauda cu o cariera impresionanta, iar din anul 1998 pana acum, a lansat sapte albume de studio.

BONUS: doua perechi de frati din industria metal romaneasca:

 

Fratii Constantin “Castor” si Eugen “Gelu” Lăpușneanu – GOD

Fratii Calin si Razvan Raduta – Cap de Craniu

Cap De Craniu's photo.

Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*