14 rockeri cu diplome in domenii inedite

Brian May
10.356 vizualizări

Rockerii sunt fiinte cu un IQ foarte ridicat. In primul rand, dovada acestui lucru se gaseste in piesele lor. Nu oricine poate compune muzica.

Daca nu considerati ca asta este o „proba” suficient de puternica, atunci va trebui sa rasfoiti dosarul cu diplome al artistilor.

Noi am facut deja acest lucru si, mai jos, va prezentam o lista cu muzicieni rock care s-au straduit sa obtina si rezultate academice.

Cei care nu sunt neaparat licentiati, masteranzi sau doctoranzi, au avut joburi inedite legate de domeniul educatiei, sau al culturii.

Consultati asadar mica noastra „arhiva”.

Brian May

MAY-007

Chitaristul legendarei formatii Queen este, pe langa unul dintre cei mai grozavi muzicieni din lume, si doctor in…astrofizica. What the hell! It’s not rocket science! Ei bine, cu Brian se pare ca este. El a studiat fizica, astrofizica si matematica la Imperial College din Londra. Din pacate, el nu si-a obtinut imediat titlul pentru ca formatia sa a ajuns in varful topurilor si a fost nevoit sa-si amane cariera academica. 30 de ani mai tarziu, May a scris „A Survey of Radical Velocities in the Zodiacal Dust Cloud”, care ar veni tradus ceva de genul: „Nori zboara deasupra unui camp verde verde verde si…uite un mar!”. Habar n-avem despre ce este vorba dar, dupa cum suna, face parte din „stiinta rachetelor”. Da, Brian May este un geniu ambivalent!

Atilla Csihar

AtillaCsihar

Pe Ati il stiti din Mayehm, unde a profesat ca vocalist. Aparitiile sale erau mereu infricosatoare iar prestatiile de-a dreptul diabolice. Putina lume stie ca Atilla are diploma de inginer electrician si ca a meditat ani de zile tineri pentru a-i pregati pentru facultati prestigioase de fizica si matematica. Cine ar fi crezut ca sub tot acel corpsepaint se ascunde un adevarat „virtuoz” al cifrelor! Oricum, stim cu totii ca fizica si matematica sunt uneltele Satanei, deci ce stiinte mai bune sa fie studiate de un simpatizant al celor intunecate?

Dexter Holland

DexterHolland

Solistul formatiei The Offspring, autorul versurilor piesei „Pretty Fly For a White Guy” si a celor pentru „Why Don’t You Get a Job”, este doctor in biologie moleculara. El si-a obtinut diplomele de la University of Southern California, unde a studiat aceasta stiinta complexa. Dexter a intrerupt studiul biologiei pentru a se concentra la cariera sa din The Offspring.

Jim Morrison

jim-morrison-127677l

Vocalistul formatiei The Doors a fost un barbat foarte inteligent. O arata versurile sale, care sunt studiate la facultate in foarte multe tari, dar si realizarile sale academice. Morrison a obtinut o diploma de licenta in studii de film la prestigioasa UCLA. Ulterior, el a devenit o legenda vie si a schimbat istoria rockului cu formatia sa transgresiva.

James Young

James-JY-Young

Chitaristul formatiei Styx si-a intemeiat prima formatie pe vremea cand era student la Illinos Institute of Technolog, de unde a obtinut o diploma de licenta in inginerie si mecanica aerospatiala. Trupa creata atunci, pe numele sau TW4, a devenit prima varianta a grupului Styx.

Tom Scholz

TomScholz

Chitaristul Tom Scholz este unul dntre intemeietorii formatiei Boston. Tom este master in inginerie mecanica la Massachusetts Institute of Technology. Mai mult, a inventat amplificatorul Rockman, o unealta foarte utila tuturor chitaristilor profesionisti. El a mai facut design de produse si pentru Polaroid, primele demo-uri Boston fiind inregistrate chiar in acea perioada.

Art Garfunkel

ArtGarfunkel

Una dintre jumatatile duo-ului Simon & Garfunkel, numitul Art, este licentiat in istoria artei si master in matematica. Desi nu si-a sustinut lucrarea de doctorat, Art a studiat din greu pentru a deveni „Ph.D” in „Pedagogie Matematica” la Columbia University’s Teacher’s College. Cu asa prof de mate, poate luam si noi note mai mari la Capacitate!

Gene Simmons

gene simmons1

La asta stim ca nu va asteptati. Cel mai viclean, sexual si intunecat barbat din rock, Gene Simmons, posesorul limbii demonice, este licentiat in Stiinte Pedagogice. De alta, el a fost PROFESOR, da, ati citit bine, la o scoala publica din…Harlem, unde a predat literatura. Legenda spune ca a fost concediat pentru ca l-a inlocuit pe Shakespeare cu „Spider-Man” si i-a pus pe copii sa citeasca „comic-books”, in loc de carti.

Serj Tankian

SerjTankian

Solistul formatiei System of a Down este master in business si a absolvit prestigioasa California State University. El a mers atat de departe incat si-a deschis propria afacere prin crearea unui software de contabilitate special, numit „proprietary vertical industry modular accounting software”. Habar n-avem ce inseama asta…

Tom Araya

TomAraya

Solistul formatiei Slayer a fost terapeut in probleme respiratorii si a lucrat in camerele de urgenta ale spitalelor, ajutand persoanele care veneau cu urgente respiratorii. Tom era expert in cazurile de astm, blocaje ale cailor respiratorii, tulburari pulmonare si alte boli care afecteaza acest sistem.

Coldplay

coldplay

Ca si cum nu stiam deja ca nu prea sunt atat de rebeli, membrii Coldplay dovedesc asta inca o data prin faptul ca sunt toti absolventi de ceva. Chris Martin este licentiat in istorie antica, Will Champion in antropologie iar Jonny Buckland in matematica.

Till Lindemann

Till-till-lindemann-11478613-604-403

Solistul formatiei Rammstein este absolventul unor cursuri de…pirotehnie. Mda, acum totul are sens. Muzicianul a studiat tocmai pentru a face show-urile trupei sale cat mai spectaculoase.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*