5 nume de trupe metal inspirate din cărți

V-ați gândit vreodată care este povestea din spatele numelui fiecărei trupe pe care o ascultați? Eu sincer vă spun că da, iar întrebarea asta îmi trece în minte de fiecare dată când descopăr o trupă nouă. Dacă vă luați câteva momente libere să căutați, ați putea descoperi lucruri chiar interesante despre unele formații, ale căror nume sunt inspirate din lucruri la care poate nu v-ați așteptat. Ca de pildă, literatura.

Și deși noi nu „judecăm” o trupă după nume, ci după muzica pe care o face, mai jos vă prezentăm câteva formații pentru care literatura a reprezentat sursă de inspirație și le-a oferit niște nume destul de interesante și demne de descoperit.
Și cine știe, poate că data viitoare când vă veți hotărî să citiți ceva, vă va „pica în mână” una din aceste cărți!

1. Of Mice & Men
Inspirație: „Of Mice and Men” de John Steinbeck

Trupa de metalcore Of Mice and Men și-a luat numele după cea mai cunoscută carte cu același nume a scriitorului John Steinbeck, în care este vorba despre doi muncitori ce străbat California în perioada Great Depression (anii ’30), cartea spunând, la un moment dat, că „drumurile oamenilor și a șoarecilor merg adesea strâmb”. Acest lucru a declarat, de asemenea, și solistul trupei, Austin Carlile, care spune că așa s-a întâmplat și în cazul lui și a ex basistului/vocalistului Jaxin Hall: amândoi au avut planuri care s-au distrus, așa că „fiecare face ce poate”.

2. Opeth
Inspirație „Sunbird” de Wilbur Smith

Nu știm exact de ce trupa a dorit să se numească așa, însă numele Opeth, deși nu vine de la titlul unei cărți, este o referire la numele orașului fictiv „Opet”, care, în cartea „Sunbird” este un oraș pierdut din Africa pe care cei doi protagoniști ai cărții îl caută.

3.As I Lay Dying
Inspirație: „As I Lay Dying” de William Faulkner

„As I Lay Dying” este numele cunoscutei trupe de metalcore și în același timp al nuvelei lui William Faulker, care povestește călătoria unei familii sărace care călătoreșe alături de cadavrul femeii (mamei) pentru a-i îndeplini acesteia dorința de a fi incinerată în orașul natal. Cu toate că numele este unul interesant, vocalistul Tim Lambesis a declarat că nu există chiar o corelație între numele ales și acțiunea din carte, dar că da, numele trupei a fost „furat” din titlul nuvelei.

4.Paradise Lost

Inspirație: „Paradise Lost” de John Milton

Trupa de gothic metal Paradise Lost își are numele de la poemul scris de John Milton, care prezintă povestea biblică dintre Adam și Eva. Și pentru că numele chiar a însemnat ceva pentru membrii truoei, primul album al acestora din 1990 tratează anumite teme care se găsesc și în carte.

5. The Devil Wears Prada
Inspirație: „The Devil Wears Prada” de Lauren Weisberger

Numele trupei vine de la nuvela cu același titlu, în care este vorba despre o asistentă personală și șefa ei „nemiloasă”. Într-un interviu acordat în trecut, Mike Hranica a mărturisit că acest nume este un concept care se poate întâlni în mai multe versuri ale melodiilor lor, și anume acela că posesia și controlul, de fapt, nu contează, iar oamenii îți vor da seama de asta la un moment dat.

via revolvermag.com


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*