A cincea formatie confirmata pentru Dark Bombastic Evening 2015

368 vizualizări

Dark Bombastic Evening se intoarce anul viitor cu o editie speciala, aniversara, unde se vor implini 20 de ani de activitate Kogaionon. Festivalul va avea loc, asa cum eram obisnuiti, in Cetatea Alba Iulia, intre 20 si 22 august 2015.

Prima formatie confirmata este Agalloch (dark metal/folk/progressive – SUA). Trupa a lansat anul trecut un nou album, intitulat „The Serpent & The Sphere”, via Profound Lore Records.

Povestea se contureaza incet incet odata cu cel de-al doilea nume confirmat, anume Dirty Granny Tales (dark theatrical music/ puppet theatre/ dance theatre – Grecia) care ne vor prezenta in premiera un nou concept muzicalo-teatral numit „Telion’s Garden.”

Cea de a treia formatie confirmata este Shape Of Despair (funeral doom metal). Finlandezii au semnat de curand un contract cu cei de la Season Of Mist pentru a lansa un nou album in 2015. Ultimul material de studio lansat de trupa este „Illusion’s Play” (2004).

Cel de-al patrulea nume din lineupul este ESBEN AND THE WITCH (heavy atmospheric rock – UK)un trio britanic care si-au lansat ultimul album  – „A New Nature” – in luna septembrie a acestui an, via Nostromo Records. Nascuta in anul 2008 in Brighton, trupa numara o discografie de 3 albume si aparitii pe coloanele sonore ale unor showuri TV precum Beavis and Butt-head. Muzical, Esben and the Witch au fost descrisi de catre cei de la NME precum „Radiohead dezbracat de melodrama […] si un vocal care aduce a Siouxie Sioux si PJ Harvey.”

Noua formatie anuntata este Wallachia (symphonic black metal). Aceasta trupa este proiectul solo a norvegianului Lars Stavdal. Show-ul din cadrul DBE 5 va fi cu adevarat special pentru ca acesta va fi primul concert live din istoria trupei. Ultimul album Wallachia se numeste „Shunya” (2012).

Noi nume si amanunte legate de festival vor fi anuntate pe parcurs.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*