Alertă teroristă la Rock am Ring – radiografia completă a evenimentelor de aseară

4.193 vizualizări

În seara zilei de 2 iunie în Germania a fost anunțată o alertă teroristă în timpul unuia dintre cele mai importante festivaluri europene din această vară, Rock am Ring. Aproximativ 90 de mii de spectatori au fost evacuați datorită faptului că autoritățile au obținut informații legate de o amenințare iminentă.

În jurul orei locale 21.30, organizatorii Rock am Ring au urcat pe scena principală și au rugat spectatorii să se îndrepte spre ieșiri. Ei au luat această decizie deoarece autoritățile germane au primit „informații concrete” ce indicau un posibil atac terorist. În ciuda veștii neașteptate, publicul a ieșit ordonat din interiorul spațiului de festival și nu au existat incidente.

Concertul ce trebuia să aibă loc în acel moment era cel al germanilor de la Rammstein, care în cele din urmă a fost anulat. Până la ora la care festivalul a fost suspendat, concertaseră formaţiile Welshly Arms, In Flames şi 2Cellos. Deocamdată, organizatorii nu au primit vreo informație din partea autorităților legată de posibilitatea de a continua astăzi și mâine programul festivalului. Autoritățile nu au oferit date publice, însă au promis că vor oferi mai multe lămuriri astăzi, în cadrul unei conferințe de presă. Mai multe video-uri și poze surprinse cu ocazia acestei vești pot fi găsite mai jos.

Potrivit celor de la Agerpres, poliția germană continua cercetările în această dimineață la locul evenimentului, după cum au informat purtători de cuvânt din partea forțelor de poliție din orașul Koblenz din vestul Germaniei, situat în apropierea locului de desfășurare a festivalului, și Ministerului de Interne al landului Renania-Palatinat. Nu a fost clar imediat când va fi luată o decizie finală fie pentru anularea completă a festivalului, fie pentru reluarea acestuia. Totodată, poliția a precizat că securitatea fusese deja întărită în urma atentatului comis la 22 mai la Manchester după un concert al cântăreței pop americane Ariana Grande, cu 1.200 de persoane desfășurate suplimentar în apropierea locului desfășurării evenimentului.

UPDATE ora 13.30: Festivalul va continua conform programului inițial. Organizatorii au anunțat această veste prin intermediul Facebook-ului. Poliția a confirmat că cercetările s-au încheiat și că suspiciunile privind un pericol terorist nu au fost confirmate. Anunțul privind continuarea festivalului a fost adăugat și de organizatori pe site-ul lor de internet, conform France Presse.

(Știre în curs de actualizare)


Momentul anunțului venit din partea organizatorilor: 


Participanţii au părăsit festivalul cântând melodia „You Will Never Walk Alone”:Marek Lieberberg, organizatorul principal al festivalului Rock am Ring, a ținut o conferință de presă în care a condamnat terorismul:


Rock am Ring evacuated

Sursă imagini: Twitter, Getty Images


Un scurt reportaj din partea celor de la Wochit News legat de evenimentul de aseară în limba engleză:


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*