Alternosfera/ 27.09.2013, Fusion Arena, Bucuresti

390 vizualizări

Formatia ALTERNOSFERA poate fi numita cu usurinta o „trupa-cult” deoarece reuseste sa faca un lucru rar: sa umple sali intr-o perioada in care foarte multe trupe se chinuie sa aduca peste 50 de oameni la concerte.

Pe data de 27 septembrie 2013, Alternosfera a concertat in Bucuresti, la Fusion Arena, o noua locatie de evenimente din Bucuresti, stiuata pe strada Traian Popovici 79-91, pe langa Calea Dudesti.

Fusion Arena este unul dintre cele mai mari skate-park-uri indoor din sud-estul Europei, dar indeplineste si rolul de club urban. Salutam cu bucurie deschiderea acestei locatii si asteptam cu entuziasm noi cantari.

Pentru a ajunge la venue-ul de concerte, este nevoie sa faceti putin efort si sa urcati aproximativ un etaj. Sus se gaseste o sala incapatoare si lunga. La Alternosfera, clubul era deja ticsit de oameni si abia reuseai sa-ti faci loc pana la bar.

O mica greseala a organizatorilor a fost aceea ca au permis fumatul in incinta salii de concerte. Fiind foarte multa lume iar locul mai degraba stramt, atmosfera a devenit sufocanta. Un alt dezavantaj a fost acela ca spectatorii din spate nu vedeau aproape deloc scena, spatiul fiind ingust, mai mult lung decat lat.

Cu toate acestea, s-a auzit foarte bine iar jocul de lumini a contribuit la crearea unei atmosfere speciale. Alternosfera a urcat pe scena in mare forma cu un Marcel Bostan (voce) primenit dupa boala care l-a facut sa anuleze cateva concerte la sfarsitul verii.

Ca de obicei, s-au cantat piese ca „Wamintirile”, „Nepoata lui Gagarin”, „Doua Eve”, „Vreau sa-mi dai” si „Ploile nu vin”. Publicul formatiei este clar unul dintre cele mai devotate, fidele dar si…dragastoase. Rareori se intampla ca perechile prezente la cantarea trupei lor preferate sa nu se dedea la acte induiosatoare de afectiune in public, ceea ce este de mirare deoarece grupul nu prea are balade.

Chiar si asa, este un lucru bun ca Alternosfera reuseste sa puna sangele in miscare si sa contribuie la cresterea ratei natalitatii in randul rockerilor.

Ce i s-ar putea reprosa Alternosferei este uniformitatea show-urilor live, care nu prea variaza de la un turneu la altul. Este evident ca intentia grupului nu este aceea de a se transforma intr-un spectacol de circ – nu este in natura grupului sa fie „flamboaiant” – dar e posibil ca un pic de diversitate sa nu strice, fie la nivel de setlist, fie in ceea ce priveste prestatia propriu-zisa.

Concertul de la Fusion Arena a fost unul reusit, fara a fi cel mai bun al grupului din Moldova. Cu toate acestea, fanii i-au sprijinit puternic pe trupeti, ceea ce reprezinta un exemplu pentru toti cei care se considera admiratori ai unei formatii. Rareori se intalneste o baza atat de dedicata, asa ca tinem sa-i felicitam pe participantii de la concert.

Asteptam sa vedem ce surprize ne-au pregatit pe viitor trupetii, dar si cei de la Fusion Arena, care promit sa transforme skate park-ul intr-un venue important pentru concertele rock, si nu numai.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*