Annik Honoré, muza lui Ian Curtis (Joy Division), a plecat dintre noi

Confrom presei franceze, belgianca Annik Honoré – jurnalista, promoter si muza a regretatului Ian Curtis, a decedat in cursul saptamanii trecute la varsta de 56 de ani si dupa o lupta crancena cu boala.

Desi Honoré a detinut un post de secretara la Ambasada Belgiei din Londra si, in timpul liber, se ocupa cu jurnalismul rock, aceasta este cuoscuta datorita relatiei avute cu solistul formatiei Joy Division, pe care l-a cunoscut la Londra in anul 1979.

In anul 1980, impreuna cu jurnalistul Michel Duval, Annik a pus bazele casei de discuri Les Disques du Crépuscule care a produs materialele unor artisti precum Michael Nyman, Josef K, Cabaret Voltaire, Gavin Bryars sau The Pale Fountains.

In acelasi an insa, Honoré a parasit lumea industriei muzicale deoarece primise un post in cadrul Comisiei Europene (Bruxelles).

Cu privire la relatia avuta cu Ian Curtis, raposata a declarat in cadrul unui interviu din anul 2010 faptul ca „a fost o legatura pura si platonica, foarte copilaroasa, foarte casta… Nu am avut relatii sexuale cu Ian, el oricum urmand tratamentul pentru epilepsie, lucru ce il incapacita sever. Sunt satula de oamenii care se indoiesc de decalratiile mele sau ale lui. Pana la urma, oamenii sunt liberi sa spuna ce vor, insa eu sunt singura persoana care are scrisori de la el… Intr-una din ele, Ian imi spunea ca relatia cu sotia lui Deborah se sfarsise inainte sa ne cunoastem.”

Annik a fost inspiratia piesei „Love Will Tear Us Apart” care a ajuns sa fie marele hit al trupei Joy Division.

Va invitam sa aflati care sunt cele 10 piese esentiale ale formatiei Joy Division [aici].


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*