Arch Enemy: „Plănuim ca anul viitor să luăm în serios niște muzică nouă”

Dacă majoritatea formațiilor scriu mai bine într-un aeroport sau într-un autobuz de turneu, Arch Enemy preferă să ia o pauză de câteva luni și să scrie liniștiți la ei acasă și-n studio, unde nu-i deranjează nimeni.

Într-un interviu cu LA Metal Media, toboșarul formației Arch Enemy, Daniel Erlandsson vorbește despre atmosfera necesară scrierii unui nou album, spunând cum trupei nu-i place să scrie când sunt pe drumuri și că speră ca-n 2020 să găsească o fereastră pentru asta.

Nu scriem așa mult în turnee pentru că nu e locul potrivit pentru noi, nu e atmosfera. Cineva poate mai fredonează o piesă în telefonul lui, dar atât. Trebuie să planificăm totul din timp dacă vrem să facem ceva nou – ‘Ok, astea trei luni facem muzică. Fără concerte – nu plecăm nicăieri.’

Trebuie să planificăm pentru că-n zilele noastre un an se duce atât de repede, mai ales când ești pe drumuri și ai o rutină zilnică. Când ai concerte în fiecare seară, timpul zboară pur și simplu, deci trebuie să planifici dinainte… O să apară și un album nou până la urmă. Avem foarte puțin material.

Întâi trebuie să trecem de anul ăsta. Avem alt turneu european cu Amon Amarth și Hypocrisy, iar asta o să dureze cam până la Crăciun. Dar plănuim ca anul viitor să luăm în serios niște muzică nouă și să sperăm că și înregistrăm ceva.

Ultimul album Arch Enemy a fost lansat în 2017 via Century Media. „Will To Power” a fost primul album alături de chitaristul Jeff Loomis (Nevermore) și a ocupat locul 90 în topul Billboard 200, locul 3 în US Billboard Top Hard Rock Albums și locul 5 în US Billboard Top Rock Albums.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*