Bernie Tormé, fostul chitarist al lui Ozzy Osbourne, a decedat

Mandatory Credit: Photo by Steve Johnston/Music Pics/REX/Shutterstock (3404255g) Bernie Torme Bernie Torme in concert at Hard Rock Hell, Wales, Britain - 28 Nov 2013

O fotografie postată în urmă cu o zi pe pagina de Facebook a lui Bernie Tormé anunță decesul acestuia prin simpla descriere „Bernie Tormey 18.3.1952 – 17.3.2019”. Fostul chitarist Gillan și Ozzy Osbourne a fost spitalizat în februarie din cauza pneumoniei, iar pe data de 17 martie a cedat din viață.

Bernie Tormey 18.3.1952 – 17.3.2019

Geplaatst door Bernie Torme op Maandag 18 maart 2019

Tormé a avut grijă să nu irosească cei 66 de ani care i-au fost oferiți. A devenit cunoscut când era în trupa lui Ian Gillan (Deep Purple), denumită, evident, Gillan, participând la realizarea a patru albume: Mr. Universe (1979), Glory Road (1980), Future Shock (1981) și Double Trouble (1981). Părăsește Gillan după realizarea ultimului album și se alătură trupei lui Ozzy Osbourne în locul lui Randy Rhoads în 1982 doar pentru câteva zile, fiind înlocuit rapid de Brad Gillis.

Rețelele de socializare s-au umplut de mesaje din partea foștilor colegi și prieteni. Într-o postare de pe pagina sa de Facebook, Ozzy spune: „Ce zi tristă. Am pierdut un alt muzician talentat. Bernie a fost un suflet blând cu o inimă de aur. Ne va fi foarte dor de el. Condoleanțe sincere familiei, prietenilor și fanilor. Odihnește-te în pace, Bernie.”

Soția acestuia, Sharon Osbourne, își exprimă gândurile pe Twitter: „Nu pot să cred că Bernie Tormé s-a dus. Bernie ne-a ajutat, pe mine și pe Ozzy, când aveam cea mai mare nevoie și nu vom uita asta niciodată.” După moartea lui Randy Rhoads, Ozzy și soția sa au avut o perioadă destul de urâtă și Bernie a fost alături de ei.

Pe lângă Gillan și Ozzy Osbourne, Bernie a mai făcut parte din proiectul Desperado, un proiect înființat de Dee Snider după destrămarea trupei sale în 1988, Twisted Sister. Au avut un singur album, dar și Snider are grijă să-și ofere condoleanțele pe Twitter: „Mă trezesc ca să aflu că prietenul meu, Bernie, a murit. A fost un zeu al chitării care a cântat cu Ozzy Osbourne și Ian Gillan. Am lucrat împreună timp de trei ani, am scris peste o sută de melodii.” Într-un alt tweet, Snider lasă un link către una dintre melodiile sale preferate create alături de Bernie.

 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*