Blaze Bayley: „Multa lume m-a invinuit de plecarea lui Bruce Dickinson din Iron Maiden”

423 vizualizări

Blaze Bayley, fostul vocalist IRON MAIDEN, care acum are o cariera solo de succes si care va poposi si in Romania pentru a canta alaturi de Trooper, a facut cateva declaratii interesante.

Muzicianul a vorbit despre perioada petrecuta alaturi de Iron Maiden, cu care a inregistrat doua albume – „The X Factor” si „Virtual XI”. Blaze s-a alaturat formatiei in 1994, dupa plecarea lui Bruce Dickinson.

Artistul a spus ca multi fani Iron Maiden l-au detestat pentru ca l-a inlocuit pe Bruce si au mers atat de departe incat l-au acuzat ca a cauzat plecarea lui Bruce din trupa.

„Lucrurile s-au petrecut asa: formatia a tinut niste auditii pentru solisti iar eu am dat o proba, ca toti ceilalti participanti. Am invatat aceleasi piese pe care l-au invatat toti ceilalti. Am fost foarte norocos ca m-au ales pe mine. Nu stiu exact de ce, pentru ca vocea mea este foarte diferita de cea a lui Bruce. Cred ca tocmai acesta a fost motivul”, a explicat Bayley.

„Cand m-am alaturat trupei, multi oameni m-au urat pentru ca m-au considerat responsabil de plecarea lui Bruce. Nici nu au vrut sa asculte ca eu nu am avut nimic de-a face cu asta”, a continuat Blaze.

Artistul este mandru de realizarile sale cu faimoasa formatie britanica dar este si mai fericit de ceea ce a urmat – o cariera solo de succes, marcata de vanzari foarte bune de discuri si recunoasterea internationala.

„Toate discurile pe care le-am scos dupa Iron Maiden imi apartin. Asadar, cand cineva cumpara un material de-al meu, banii nu se mai duc la case de discuri sau la corporatii anonime, ci ajung direct la mine. Folosesc acei bani ca sa platesc chiria, sa-mi hranesc familia si ca sa economisesc pentru urmatorul CD sau DVD. Cei care ma sprijina, ma sprijina direct pe mine! Nu sunt multi, dar sunt loiali, si asta conteaza cel mai mult „, a punctat artistul.

Blaze Bayley va urca pe scena alaturi de Trooper si Reborn pe data de 13 decembrie 2014, la Club Colectiv din Bucuresti, in cadrul „An Iron Tribute 2”.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*