Bucovina Rock Castle: „Grupul de creștini” contestă organizarea concertelor din Cetatea de Scaun a Sucevei

Bucovina Rock Castle
Bucovina Rock Castle

Potrivit celor de la News Bucovina, „Grupul de creștini” care a încercat, anul trecut prin instanță, fără succes, anularea Bucovina Rock Castle și a Festivalului de Artă Medievală, contestă în acest an organizarea concertelor prevăzute să se desfășoare în apropierea Cetății de Scaun a Sucevei, dar vor să interzică și concertele organizate de Zilele Sucevei pe motiv să sunt „grețoase” și o „blasfemie”.

„Cerem în Numele Lui Dumnezeu, a bunului simt, a Moralității Publice, a valorilor creștine-biblice și tradiționale românești, ca în anul 2020 să nu se mai dea nici un cent de la ambele bugete, menționate mai sus, bani publici, pentru „Bucovina Rock Castle” și pentru Concertul ”Bucovina Rockfest” ambele desfășurate până acum Ia Cetatea de Scaun Suceava în luna August la interval de două săptămâni. Inadmisibil !!! Veți răspunde înaintea judecătorului Suprem-Dumnezeu pentru procesul de demonizare treptată a Municipiului și Județului Suceava. V-am dat pe mâna Lui Dumnezeu prin rugăciune și post”, se arată în contestația față de bugetul județului Suceava.

Ei susțin că „este inadmisibil ca în timpul concertelor rock din municipiul Suceava, „să mișune” prin tot orașul „oameni ciudați, cu plete foarte mari, tatuaje cu demoni pe ei și cap de morți, cu tricouri având sloganuri: anti Dumnezeu, anti creștine, tendințe suicidale, îndemnuri la crimă” apreciind că în acele zile se instaurează  în Suceava, cultul morții, al urii, debandadei și a tendințelor suicidale.

În contestație, „grupul de creștini” cere în mod public pastorului penticostal loan Bădeliță, directorul Școlii Creștine „Filadelfia”, în calitate de creștin, consilier județean și presedinte al Comisiei de Buget Finanțe din cadrul Consiliului Județean Suceava, să folosească toate pârghiile legale și morale, pentru  blocarea în anul 2020 acordarea de bani publici Concertului „Bucovina Rock Castle”.

Întregul reportaj poate fi citit pe website-ul celor de la News Bucovina.

Nu este pentru prima dată când festivalul Bucovina Rock Castle este contestat pentru motive de acest gen. În luna ianuarie 2019, Monitorul de Suceava relata că Ion Drăgușanul, organizatorul festivalului, l-a dat în judecată pe Ionel Butnariu, cel care a solicitat în cursul anului 2018 Consiliului Județean Suceava blocarea festivalului, datorită faptului că „formațiile rock invitate la festival promovează „satanismul” și nu ar trebui să fie primite în Cetatea de Scaun a Sucevei”.

Potrivit celor expuse pe portalul rolii.ro, instanța de judecată a reținut că „pârâtul fără nicio bază factuală îl numește pe reclamant „creierul acestui infam concert rock satanist, având în vedere că au invitat interpreți de muzică rock care au făcut și procesiuni satanice la Cetatea de Scaun a Sucevei (…). Din întregul probatoriu de la dosar, instanța reține că nu s-a făcut dovada că reclamantul se face vinovat de fapte de „instigare la imoralitate, sex, desfrâu și crimă ”, că este promotor de „educație parentală de sorgintă atei stă-sodomită ”, iar judecățile de valoare emise de către pârât nu se bucurau la momentul distribuirii materialului în spațiul public  de nicio bază factuală. Simplele supoziții, intuiții, discuții particulare, zvonuri plasate în spațiul public și reiterate sau răspândite, adevărate sau neadevărate, nu au valoare juridică. Chiar dacă în plan emoțional pot justifica anumite alegeri personale, ele nu sunt susceptibile a înlătura răspunderea civilă delictuală în absența confirmării acestora prin mijloace de probă administrate în mod legal. Drept urmare, instanța l-a obligat pe Ionel Butnariu la plata în favoarea reclamantului Ion Drăgușanul a sumei de 1.000 lei, cu titlu de daune morale pentru repararea prejudiciului suferit.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*