Cele mai așteptate albume lansate de trupele rock/metal românești în 2016

7.426 vizualizări

Iată că 2017 a și venit, așa că începem anul în forță și tragem linie peste ce s-a întâmplat în anul anterior în lumea rock/metal-ului românesc, pentru a vedea apoi în continuare ce alte surprize pregătește anul 2017 pentru noi.

Cu bune și cu rele, 2016 a fost un an plin pe scena muzicală românească, așa că multe trupe românești nu au stat degeaba, dovadă fiind albumele și EP-urile cu care ne-au surprins de-a lungul acestui an, dar mai ales cu concertele care nu ne-au lăsat deloc să stăm în casă în toată această perioadă.

Facem o recapitulare rapidă a câtorva materiale mult așteptate de fani și lansate în anul ce tocmai a trecut, în speranța că și 2017 va fi la fel de plin de muzică bună.

Nu este un top, așa cum nici nu cuprinde toate albumele care au văut lumina zilei anul acesta, însă considerăm că, într-un fel sau altul, sunt niște materiale care au avut un impact interesant asupra evoluției într-o direcție mai bună a ceea ce se cheamă scena rock/metal românească.

Luând în ordine cronologică, iată câteva albume & EP-uri interesante care ne-au încântat urechile în 2016:

H8„Gri”

Pe 12 februarie am avut parte de un show incredibil la lansarea celui de-al treilea album al veteranilor hardcore-ului românesc, un album mult așteptat ce cuprinde 14 melodii care te trec prin realitățile care se petrec azi în societatea noastră. Bun de adăugat în playlist dacă nu ai făcut-o deja.

E-An-Na – „Jiana” 

Fără îndoială, E-An-Na cea mai în vogă trupa metal tânără din Romania, stilul său de „mioritic metal” aducând un suflu nou scenei metal românești. Pe 30 septembrie, trupa a lansat în format digital EP-ul „Jiana”, urmat fiind apoi de o serie de concerte în cadrul turneului național „Jocurile Jianei”, dar și de lansarea în format fizic a acestuia.

GOD – The Barbarian Horde – „Sufletul Neamului”

„Sufletul Neamului” s-a auzit pentru prima dată în cadrul Maximum Rock Festival 2016, un album la care s-a muncit din greu, dar cu rezultate de excepție. Cu un tracklist format din 5 piese cu o temă ce reflectă într-un mod intens legătura profundă dintre om și natură, dintre om și munte, pădure și spiritualitatea care îi leagă de ele, albumul a fost într-adevăr o surpriză plăcută pentru toți:

For The Wicked – „II”

Luna octombrie continuă cu o nouă lansare, și anume EP-ul „II” al formației clujene For The Wicked (foto sus), una dintre cele mai solide apariții recente pe scena metal din Romania. Lansarea EP-ului a fost urmată și de o serie de concerte atât în țară, cât și în afara ei (Ungaria și Moldova) + altele care vor urma, dar și de alte surprize plăcute (un cover făcut după piesa „Imperfect” de la Carla’s Dreams, pe care îl puteți asculta aici – apoi puteți să puneți piesa pe repeat).

Luna Amară „Aproape”

Cu un turneu de promovare a noul album (un EP mai scurt sau un LP mai lung, așa cum chiar trupa specifica pe site-ul său) început încă de pe 15 octombrie, am putut asculta piese din noul material „Aproape” și în cadrul ediției „We Are The Alternative” de la Arenele Romane.

„Back To Life – A Tribute to Goodbye to Gravity”

Pe 28 octombrie a fost lansat „Back To Life – A Tribute to Goodbye to Gravity”, un disc ce conține piese ale formației Goodbye to Gravity reinterpretate atât de mai multe trupe românești, cât și străine, fiind un proiect făcut în scop caritabil.

Vița de Vie – „Șase (+)”

Fără alte comentarii, credem că tot ce era de spus despre acest nou material s-a scris deja în cronica de aici, iar dacă l-ați asculat, credem că sigur ne împărtășiți părerea.

Coma – „Orizont”

După 10 ani de la lansarea materialului „Nerostitele” și alți 8 de la „Coma Light”,  „Orizont” a venit cu un duș de apă rece într-o vară toridă (metaforic vorbind), fiind probabil cel mai așteptat material al acestui an, un fel de album Tool al României, am spune. 🙂

Between Colors – „M.A.D”

Pe 19 noiembrie, albumul de debut al bucureștenilor de la Between Colors vedea lumina zilei, un material despre care redacția Maximum Rock și-a dat cu părerea și aici.

Acestea fiind spuse, am trecut aici doar câteva din albumele care au reprezentat o apariție interesantă în anul ce a trecut. Așteptăm și părerile fiecăruia dintre voi pentru că, cine știe, poate chiar sunt mai multe materiale care trebuie amintite.

Noi vă urăm un an plin de noRock și la mai multe metale, cu speranța să auzim și mai multe albume mișto în acest an. 🙂

 

foto: https://www.facebook.com/weareforthewicked/


1 Comment on Cele mai așteptate albume lansate de trupele rock/metal românești în 2016

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*