Cele mai sinistre coperte de albume rock (Foto)

Muzica rock trebuie sa fie infricosatoare si transgresiva uneori, tocmai pentru a putea transmite mesajul cu mai multa eficienta.

Tocmai de aceea, albumele rock sunt, la randul lor, decorate cu artwork pe masura naturii transgresive a muzicii.

Mai jos gasiti o galerie foto cu cateva dintre cele mai sinistre coperte de album.

Toate contin imagini tulburatoare, asa ca, daca sunteti mai sensibili sau aveti un subconstient mai usor de impresionat, priviti-le cu grija. 

The Devil You Know – Heaven And Hell

CopertaSinistra

„The Devil You Know” apartinand formatiei Heaven And Hell are in prim-plan un demon cu aspect de-a dreptul grotesc. Acesta tine un sceptru confectionat dintr-un trup de om mutilat cu tot felul de cuie. Pe fundal, se vede un crucifix. Nu ai vrea sa visezi asa ceva.

Chimera – Mayhem

CopertaSinistra2

Putin previzibil, si aceasta coperta de disc are in rolul principal un demon care a luat captiv un om. Imaginea este cetoasa intentionat, pentru a spori efectul macabru.

Black Sabbath – Black Sabbath

CopertaSinistra3

Coperta acestui disc a ramas in istoria muzicii metal drept una infricosatoare. Este vorba despre o figura feminina misterioasa, care pare ca bantuie un peisaj rural. Nu se stie daca femeia este o vrajitoare sau o fantoma, dar cert este ca, fara a contine sange, maini taiate si altele, coperta reuseste sa fie foarte sinistra.

Prowler In The Yard – Pig Destroyer

CopertaSinistra4

Daca nu sunteti fani ai „gore”-ului si aveti o oarecare sensibilitate la membre retezate, nu va recomandam aceasta coperta de disc care este de-a dreptul oribila. De la nebuni care isi taie singuri mainile, pana la mutilari de tot felul, aveti tot ce va trebuie pentru a va scarbi iremediabil.

Butchered At Birth – Cannibal Corpse

CopertaSinistra5

Probabil cea mai ironizata coperta metal creata vreodata, scopul imaginilor cu mesaje haioase este tocmai acela de a ascunde putin impactul operei care este cam devastator. Bebelusi atarnati de tavan sau spanzurati si o mama spintecata. Sublim! Pass the bucket please…

Fear Of The Dark – Iron Maiden

CopertaSinistra6

Uitati-va cu atentie in copaci noaptea, pentru ca e posibil ca Eddie sa va priveasca dintre crengi, cu ochii stralucitori de foame si cu coltii ascutiti pregatiti sa vi se infiga in carne. Unde va doare mai tare?

Life Is Peachy – Korn

KornLifeIs

Un copil cu bratele incrucisate pe piept se priveste in oglinda iar in spatele lui se asterne o reflexie monstruoasa. Cosmarul tuturor celor care se tem de oglinzi.

Windowlicker – Aphex Twin

Aphex Twin - Window Licker

Nu atat sinistra cat tulburatoare, coperta pentru „Windowlicker” se joaca fara mila cu temerile noastre legate de sexualitatea umana.

Hollywood – Marilyn Manson

CopertaSinistra9

Un monstru crucificat si fara maxilar nu este tocmai o imagine pe care sa o asociezi in mod normal cu stralucirea Hollywood-ului.

Es Reiten Die Toten So Schnell – Sopor Aeternus

CopertaSinistra10

Putine cuvinte pot descrie ororarea reprezentata de creatura asexuata care vomita sange negru infatisata pe coperta acestui disc extrem de sinistru.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*